Κέικ με γλυκοπατάτες και ξηρούς καρπούς
Υλικά:
1 κιλό γλυκοπατάτες, 250 γρ. Βούτυρο, 150 γρ. Καστανή ζάχαρη, 50 γρ. Ζάχαρη
50 γρ. Ξηρούς καρπούς σε σκόνη, 5 μεσαία αυγά, 1 βανίλια, Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
- Καθαρίζετε τις γλυκοπατάτες και τις κόβετε σε κομμάτια. Τις μαγειρεύετε στον ατμό για 25′. Όταν μαλακώσουν τις πολτοποιείτε και προσθέτετε σε δόσεις το βούτυρο που έχετε κόψει σε κομμάτια και ανακατεύετε καλά.
- Χτυπάτε τα αυγά και την καστανή ζάχαρη μαζί με την βανίλια, προσθέτετε το αλεύρι και τους ξηρούς καρπούς σε σκόνη, καθώς και τις γλυκοπατάτες, ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνετε το μείγμα σε κυκλική φόρμα που έχετε λαδώσει ελαφρά ώστε να μην κολλήσει και ψήνετε για 1 ώρα στους 180 ° C.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!