Υλικά
500 γρ. γίγαντες βρασµένους µε ζωµό λαχανικών, mirepoix (βάση ανάµεικτων λαχανικών που χρησιµοποιείται ως αρωµατικό για σούπες ή σάλτσες), σκόρδο, θυµάρι και δάφνη
100 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου ολόκληρη σπασµένη
1/2 µατσάκι θυµάρι
αλάτι,
πιπέρι φρεσκοτριµµένο
λίγο χυµό λεµονιού
Για την πάστα
8 πιπεριές Φλωρίνης
5 σκελίδες σκόρδου
2 πιπεριές τσίλι
1 κ.σ. φυλλαράκια θυµάρι
1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
1 κ.γ. πελτέ ντοµάτας
2 κ.γ. ξίδι από κρασί κόκκινο
60 γρ. καρύδια
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριµµένο
πιτούλες ψητές για το σερβίρισµα
Δες εδώ τα βήματα της συνταγής
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!