Φτιάξαμε το πιο νόστιμο και εύκολο χούμους

Ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας φτιάχνει χούμους από γίγαντες και είναι πραγματικά τέλειο.

HELLO.gr 30 Οκτ. 20
Φτιάξαμε το πιο νόστιμο και εύκολο χούμους

Υλικά

500 γρ. γίγαντες βρασµένους µε ζωµό λαχανικών, mirepoix (βάση ανάµεικτων λαχανικών που χρησιµοποιείται ως αρωµατικό για σούπες ή σάλτσες), σκόρδο, θυµάρι και δάφνη

100 ml ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδου ­ολόκληρη σπασµένη

1/2 µατσάκι θυµάρι

αλάτι,

πιπέρι φρεσκοτριµµένο

λίγο χυµό λεµονιού

Για την πάστα

8 πιπεριές Φλωρίνης

5 σκελίδες σκόρδου

2 πιπεριές τσίλι

1 κ.σ. φυλλαράκια θυµάρι

1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

1 κ.γ. πελτέ ντοµάτας

2 κ.γ. ξίδι από κρασί κόκκινο

60 γρ. καρύδια

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριµµένο

πιτούλες ψητές για το ­σερβίρισµα

 

Δες εδώ τα βήματα της συνταγής

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT