Υλικά
4 μεγάλες γλυκοπατάτες
280 γραμμ. μπέικον ψηλοκομμένο
8 κ.σ. Σος μπάρμπεκιου
200 γραμμ. τριμμένη μοτσαρέλα
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα μαζί με τα κοτσάνια
κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένετε τις πατάτες, τις σκουπίζετε και τις τυλίγετε με αλουμινόχαρτο. Τις τοποθετείτε στο ταψί και ψήνετε για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφαιρείτε από το φούρνο και τις κόβετε στη μέση.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το μπέικον με τη σος μπάρμπεκιου. Τοποθετείτε από 1 κ.σ. στο κέντρο κάθε πατάτας. Πασπαλίζετε με μοτσαρέλα και με τα κρεμμύδια. Ψήνετε για 10′. Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!