Γεμιστές γλυκοπατάτες: Το comfort food του σαββατοκύριακου

Ετοιμάστε το σε λίγα λεπτά και προσκαλέστε τους φίλους σας να το δοκιμάσουν.

Elle 17 Απρ. 21
Γεμιστές γλυκοπατάτες: Το comfort food του σαββατοκύριακου

Υλικά

4 μεγάλες γλυκοπατάτες
280 γραμμ. μπέικον ψηλοκομμένο
8 κ.σ. Σος μπάρμπεκιου
200 γραμμ. τριμμένη μοτσαρέλα
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα μαζί με τα κοτσάνια
κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένετε τις πατάτες, τις σκουπίζετε και τις τυλίγετε με αλουμινόχαρτο. Τις τοποθετείτε στο ταψί και ψήνετε για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφαιρείτε από το φούρνο και τις κόβετε στη μέση.

2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το μπέικον με τη σος μπάρμπεκιου. Τοποθετείτε από 1 κ.σ. στο κέντρο κάθε πατάτας. Πασπαλίζετε με μοτσαρέλα και με τα κρεμμύδια. Ψήνετε για 10′. Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT