Πίτα με μανιτάρια, κρεμμύδια, πιπεριά και λουκάνικα
Για 6 άτοµα
Προετοιμασία: 15′, Μαγείρεμα: 45′
Υλικά
1 πακέτο ζύμη σφολιάτα
Για τη γέµιση:
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κυβάκια
1 κρεµµύδι ξερό, σε λεπτές φέτες
200 γρ. µανιτάρια κοµµένα στα τέσσερα
150 γρ. χωριάτικο λουκάνικο σε ροδέλες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκοµµένο
2 κλωναράκια θυµάρι φρέσκο ή 1 κ.γ. αποξηραµένο
6 κ.σ. παρµεζάνα τριµµένη
αλάτι και πιπέρι
Για την επάλειψη:
1 κρόκο αβγού µε 1 κ.γ. νερό
Εκτέλεση
1. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουµε το ελαιόλαδο µαζί µε το σκόρδο να γυαλίσουν για 2 λεπτά.
2. Προσθέτουµε τις πιπεριές και το λουκάνικο και σοτάρουµε για 5 λεπτά έπειτα ρίχνουµε τα µανιτάρια.
3. Αλατοπιπερώνουµε, προσθέτουµε το θυµάρι και αφήνουµε να εξατµιστούν τα υγρά τους για ακόµη 7 λεπτά.
4. Βγάζουμε από τη φωτιά, περιµένουµε να κρυώσει η γέµιση, προσθέτουµε την παρµεζάνα και ανακατεύουµε.
5. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
6. Λαδώνουµε ένα ταψί και απλώνουµε το φύλλο σφολιάτας.
7. Ρίχνουµε τη γέµιση και την απλώνουµε οµοιόµορφα.
8. Καλύπτουµε µε το δεύτερο φύλλο, γυρνάµε τις άκρες προς τα µέσα και µε ένα πινέλο αλείφουµε την επιφάνεια µε τον κρόκο του αβγού που έχουμε διαλύσει με το νεράκι.
9.Ψήνουµε για 40-45 λεπτά στην πιο χαµηλή σχάρα του φούρνου.
Tip: Για αυτούς που το χωριάτικο λουκάνικο τους ακούγεται βαρύ, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μπέικον ή και καθόλου κρέας!