Υλικά:
300 γραμμ. πλιγούρι, 2 σκελίδες σκόρδο, 2 κλωναράκια θυμάρι ψιλοκομμένο, 4 λεμόνια, 1 κ.γ. κύμινο, 1 στήθη κοτόπουλο ψητό ή βραστό κομμένο σε λωρίδες
1 κιλό ντομάτες, 1 αγγούρι, 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 ματσάκι μαϊντανός, 1 ματσάκι δυόσμος, 1 ματσάκι κόλιανδρος, ελαιόλαδο, αλάτι
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζετε το πλιγούρι.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το λιωμένο σκόρδο, το θυμάρι, το χυμό από 1 λεμόνι, το κύμινο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Προσθέτετε το κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες και αναμειγνύετε.
3. Στραγγίζετε το πλιγούρι και το προσθέτετε μέσα στο μείγμα.
4. Προσθέτετε το αγγούρι, το φρέσκο κρεμμύδι και τα μυρωδικά και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!