Τορτίγια με γλυκοπατάτα, κοτόπουλο και γουκαμόλε
Υλικά:
500 γρ. Γλυκοπατάτα, 600 γρ. Φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε φέτες, 3 αβοκάντο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, 1 λάιμ, 1 κ.σ. Λάδι καρύδας, 1 κ.γ. Τσίλι σε σκόνη, 1 κλωναράκια κόλιαντρο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους, τις ραντίζετε με ελαιόλαδο και τσίλι σε σκόνη, καλύπτετε με νερό και αφήνετε να πάρουν βράση για 20′.
- Για το γουκαμόλε: Παίρνετε το ξύσμα και τον χυμό του λάιμ και τα ανακατεύετε με το αβοκάντο πολτοποιώντας το μείγμα. Προσθέτετε τον μισό κόλιαντρο, το κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα τηγάνι με λάδι ψήνετε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνετε.
- Σερβίρετε τις τορτίγιες γεμισμένες με το γουακομόλε, τις γλυκοπατάτες και το κοτόπουλο και γαρνίρετε με το κρεμμυδάκι και τον υπόλοιπο κόλιαντρο. Μπορείτε να ζεστάνετε τις τορτίγιες στον φούρνο πριν το σερβίρισμα.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!