Menu

Μια λαχταριστή σαλάτα με αβοκάντο και πεκάν που θα σε χορτάσει σίγουρα

Αυτή είναι η καλοκαιρινή συνταγή που θα απογειώσει κάθε dinner party στο μπαλκόνι.

Υλικά:
3 χούφτες ντοματίνια κομμένα στη μέση(μπορείτε να επιλέξετε και διαφορετικές ποικιλίες για περισσότερο χρώμα)
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 μεγάλες πράσινες ελιές
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πάστα πράσινης ελιάς
2 χούφτες τριμμένο τυρί cheddar
1/2 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια (το 1/3 θα μπει στην σαλάτα και το υπόλοιπο θα το χρησιμοποιήσετε ως γαρνιτούρα)
1 χούφτα καβουρδισμένα πεκάν
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μέλι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Βάζετε το 1/4 του αβοκάντο, το ελαιόλαδο, το μέλι και το πιπέρι σε μπολ μεσαίου μεγέθους.
2. Προσθέτετε τα ντοματίνια, τον βασιλικό, τις ντομάτες, την πάστα ελιάς, το τυρί και το θυμάρι στο ίδιο μπολ και ανακατεύετε πολύ καλά.
3. Σερβίρετε την σαλάτα σε μεγάλη σαλατιέρα, γαρνίρετε με τα πεκάν και το υπόλοιπο αβοκάντο και σερβίρετε αμέσως.

Για περισσότερες λαχταριστές συνταγές επισκεφθείτε το talesofakitchen.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ