Menu

Μια πανδαισία γεύσεων που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

Μπανάνα, καρύδα και λαχταριστή σοκολάτα ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα γλυκό που θα φτιάξεις πανεύκολα και θα γοητεύσει όσους έχουν την τύχη να το δοκιμάσουν.

Φώτο: halfbakedharvest.com

Υλικά:
4 μεγάλοι κρόκοι αυγού
1/4 φλ. κόρνφλαουρ
14 οζ γάλα καρύδας πλήρες
1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
1/4 κ.γ. χοντρό αλάτι
2 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο
1 κ.σ. βανίλια
1 φλ. αλατισμένα κράκερ περασμένα στο μούλτι
1 φλ. ψίχα καρύδας
6 κ.σ. αλατισμένο βούτυρο λιωμένο
3 κ.σ. μέλι
4 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
1 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
Λίγη τριμμένη μαύρη σοκολάτα για την διακόσμηση

Εκτέλεση:
1. Για να φτιάξετε το επιδόρπιο: Δε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους και το κορνφλάουρ μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.
2. Προσθέτετε την ζάχαρη, το γάλα καρύδας και το αλάτι. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά και αφήνετε να πάρει μια βράση. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα και να αποκτήσει παχύρευστη υφή, γύρω στα 8-10′. Αφαιρείτε το σκεύος από την φωτιά, προσθέτετε την βανίλια και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε άλλο μπολ, καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει για 20-30′.
3. Για την βάση: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 350 φν. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τα κράκερ, την καρύδα, το λιωμένο βούτυρο και 1 κ.σ. μέλι. Απλώνετε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνετε για περίπου 10′ μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.
4. Για την κρέμα: Χτυπάτε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστεί σαντιγί και στην συνέχεια προσθέτετε 2 κ.σ. μέλι.
5. Για το σερβίρισμα: Γεμίζετε 6-8 ποτηράκια διαδοχικά με βάση, μια στρώση μπανάνας, την κρέμα και μια κουταλιά σαντιγί, γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα πριν σερβίρετε.

Για περισσότερες γευστικές συνταγές επισκεφθείτε το halfbakedharvest.com 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ