Μεσογειακή πίτσα
Υλικά για 6 άτομα
1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
Για τη σάλτσα:
200 γραμμ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
2 φιλέτα γαύρος μαριναρισμένος
1 κ.σ. κάπαρη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
6 κλωναράκια κόλιανδρος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γαρνιτούρα:
1 μπάλα μοτσαρέλα κομμένη σε κομμάτια
5 φέτες ζαμπόν
50 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε τις ελιές, το γαύρο, την κάπαρη, το σκόρδο και τον κόλιανδρο μέχρι να δέσουν. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ξαναχτυπάτε τα υλικά.
3. Απλώνετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε. Αλείφετε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετείτε τη ζύμη.
4. Αλείφετε τη ζύμη με τη σάλτσα, απλώνετε από πάνω τις φέτες ζαμπόν, τη μοτσαρέλα και πασπαλίζετε με παρμεζάνα. Ψήνετε για 12′.