Menu

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη μακαρονάδα θαλασσινών;

Δεν μπορούμε να φανταστούμε το καλοκαίρι μας χωρίς αυτό το πιάτο στο τραπέζι μας.

Φωτο:www.deliciousmagazine.co.uk

Γαριδομακαρονάδα
(προετοιμασία: 20′, μαγείρεμα: 25′)

Για 4 άτομα

Υλικά
16 γαρίδες καθαρισμένες
500 γραμμ. ζυμαρικά
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 χούφτες ρόκα ψιλοκομμένη + λίγα φύλλα ακόμα
ελαιόλαδο
1 λεμόνι

Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο για 5′. Προσθέτετε τις γαρίδες και μαγειρεύετε για 5′ ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε τη ρόκα, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε για 1′ ακόμα. Αφήνετε το σκεύος στην άκρη.
2. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζετε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente. Τα στραγγίζετε και κρατάτε 1 κ.σ. από το ζωμό τους.
3. Ρίχνετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τις γαρίδες και προσθέτετε το ζωμό. Μαγειρεύετε όλα τα υλικά για 2′ ακόμα σε σιγανή φωτιά. Πασπαλίζετε με το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ