Menu

Rigatoni με λιαστή ντομάτα και τυρί: Η μεσογειακή συνταγή που θα σε ζεστάνει απόψε

Όταν το κρύο επιμένει δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από μια γευστική, σπιτική συνταγή που θα ετοιμάσεις σε λίγα λεπτά.

Υλικά:
1/2 kg πέννες ή rigatoni
χοντρό αλάτι
220 γραμμ. λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένες
4-6 σκελίδες σκόρδο τριμμένες ή ψιλοκομμένες
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 φλ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. νιφάδες τσίλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 φλ. μαιντανό ψιλοκομμένο
220 γραμμ. τυρί burrata, κομμένο σε λωρίδες
φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
1. Βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύετε τα ζυμαρικά όπως αναγράφεται στην συσκευασία τους ή μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά αλλά φυλάσσετε 1 φλ. νερού για αργότερα.
2. Στο μεταξύ στραγγίζετε τις λιαστές ντομάτες και βάζετε το λάδι τους σε στο τηγάνι. Βάζετε τις ντομάτες στην άκρη.
3. Ανάβετε το μάτι σε μέτρια φωτιά και όταν κάψει το λάδι βάζετε το σκόρδο, την ρίγανη, τις νιφάδες τσίλι, τον βασιλικό και το ξύσμα του λεμονιού. Μαγειρεύετε 2-3′ και στην συνέχεια προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύετε για ακόμα 1′.
4. Προσθέτετε το νερό από τα ζυμαρικά και αφήνετε το μείγμα να πάρει μια βράση. Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε καλά για 1-2′.
5. Προσθέτετε τον μαϊντανό και τον υπόλοιπο βασιλικό και ανακατεύετε για 2-3′ ακόμα. Προσθέτετε λίγο νερό από τα μακαρόνια να θεωρείτε ότι η σάλτσα σας είναι πολύ πηχτή.
6. Αποσύρετε από την φωτιά. Σερβίρετε στα πιάτα και γαρνίρετε με το τυρί burrata. Ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε πριν το σερβίρισμα.

Βρείτε ακόμα περισσότερες απολαυστικές προτάσεις στο halfbakedharvest.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ