Σήμερα φτιάχνουμε τονοσαλάτα

Δεν υπάρχει πιο εύκολο και πιο νόστιμο πιάτο για όλες τις ώρες. Δοκιμάστε την συνταγή!

Elle 04 Μαΐ. 20
Σήμερα φτιάχνουμε τονοσαλάτα

 

Τονοσαλάτα

Υλικά για 4 άτομα
4 αβοκάντο, ½ φλιτζ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. μαραθόσπορο, 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 1 κονσέρβα τόνο σε νερό, αλάτι, ½ φλιτζ. μαγιονέζα + επιπλέον 2 κ.σ., 2 κ.σ. κάππαρη ψιλοκομμένη, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 2 κ.σ. χυμό λεμόνι, 2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο, 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους, 2 καρότα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
1. Κόβετε τα αβοκάντο σε κομμάτια.
2. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τους μαραθόσπορους και το πιπέρι σε σιγανή φωτιά.
3. Αλατίζετε τον τόνο και επίσης τον σοτάρετε στο τηγάνι για περίπου 10΄. Στη συνέχεια τον αποσύρετε, πετάτε τους μαραθόσπορους και το πιπέρι και τον στραγγίζετε κρατώντας το λάδι.
4. Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε τη μαγιονέζα με το αβοκάντο, την κάππαρη, το σκόρδο και το χυμό λεμόνι. Προσθέτετε το σέλινο και το κρεμμύδι, αλατίζετε και ανακατεύετε καλά.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT