Βοδινό με πέστο από πράσινες πιπεριές τσίλι
Για 4 άτομα
Υλικά
1 κιλό μπριζόλες ribeye
Aλάτι, πιπέρι
Για το πέστο
4 σκελίδες σκόρδο σπασμένες (όχι λιωμένες)
2 εσαλότ ( ή 2 κόκκινα κρεμμύδια) σπασμένα
1 κούπα κόλιανδρος
50 γραμμ. τυρί φέτα
Ελαιόλαδο
Πράσινες πιπεριές τσίλι χωρίς σπόρους
Αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
1. Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο 1 ώρα πριν το ψήσετε.
Ετοιμάζετε το πέστο: 2. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρετε ελαφρά τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
3. Μόλις κρυώσουν, τα ξεφλουδίζετε και τα χτυπάτε στο μούλτι μαζί με τον κόλιανδρο, τη φέτα και λίγο ελαιόλαδο.
4. Κόβετε ένα κομμάτι λίπος από τις μπριζόλες και τρίβετε τη σχάρα πριν τοποθετήσετε το κρέας.
5. Ψήνετε τις μπριζόλες για 4-6′, τις γυρίζετε από την άλλη και ψήνετε για ακόμη 3′. Αλατίζετε το κρέας, το αφήνετε να “ξεκουραστεί” μερικά λεπτά, το κόβετε σε λεπτές φέτες και σερβίρετε με το πέστο.