Πικάντικη πίτσα
(προετοιμασία: 15′, μαγείρεμα: 25′)
Υλικά για 6 άτομα
1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
250 γραμμ. μοτσαρέλα
100 γραμμ. τσορίθο κομμένο σε ροδέλες
50 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
Για τη σος με μυρωδικά:
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
250 γραμμ. σάλτσα ντομάτας
50 ml κόκκινο κρασί
1 κ.γ. Καστανή ζάχαρη
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνη
2 κλωναράκια θυμάρι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Λιώνετε τις ντομάτες με ένα πιρούνι, τις προσθέτετε στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνετε.
3. Προσθέτετε το κρασί, τη ζάχαρη, το δεντρολίβανο, τη δάφνη, το θυμάρι και αφήνετε τα υλικά να πάρουν μια βράση για 15′.
4. Απλώνετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε. Αλείφετε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετείτε τη ζύμη.
5. Αφαιρείτε τα κλωναράκια μυρωδικών από τη σάλτσα και την απλώνετε στη ζύμη. Από πάνω τοποθετείτε τη μοτσαρέλα, το τσορίθο, πασπαλίζετε με παρμεζάνα και ψήνετε για 12′.