Σορμπέ λεμόνι
Υλικά:
200 ml μέλι
250 ml νερό
Φρέσκο θυμάρι
ξύσμα από 2 λεμόνια
375 ml χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
1. Βάζετε το μέλι, το νερό, το θυμάρι και το ξύσμα του λεμονιού σε μια κατσαρόλα και αφήνετε να πάρει μια βράση ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
2. Στην συνέχεια σουρώνετε το μείγμα και προσθέτετε τον χυμό λεμονιού ανακατεύοντας καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
4. Σουρώνετε και το χτυπάτε στην παγωτομηχανή για 25′ μέχρι να πήξει.
5. Βάζετε την γρανίτα σε μια κανάτα και την τοποθετείτε στην κατάψυξη για 5 ώρες.
6. Σερβίρετε με λίγο μέλι.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!