Σούπα με κολοκύθα: Η απάντηση στο κρύο

Οι χαμηλές θερμοκρασίες θέλουν καλό και θρεπτικό φαγητό.

Elle 30 Νοε. 18
Σούπα με κολοκύθα: Η απάντηση στο κρύο

Σούπα με κολοκύθα

Υλικά για 2 άτομα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 30 γραμμ. βούτυρο 400 γραμμ. κολοκύθα, 1-2 πατάτες κομμένες σε κομμάτια, 800 ml ζωμό λαχανικών 5 κ.σ. αλάτι, λίγο πιπέρι, 1 καυτερή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, 200 ml κρέμα γάλακτος, 1 κλωναράκι μαϊντανό, 1 κλωναράκι δεντρολίβανο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι με βούτυρο σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

2. Προσθέτετε την κολοκύθα, τις πατάτες και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 30′ μέχρι να λιώσουν.

3. Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ώσπου να δημιουργηθεί μια βελουτέ σούπα. Ρίχνετε μέσα την κρέμα γάλακτος, την πιπεριά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.

4. Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, προσθέτετε μία σταγόνα κρέμα γάλακτος και γαρνίρετε με δεντρολίβανο και μαϊντανό.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT