Για 4 άτομα
Προετοιμασία: 25’
Μαγείρεμα: 40’
Υλικά:
100 γραμμ. φιλέτο μπακαλιάρου χωρίς κόκαλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κομμάτι τζίντζερ 6 εκ. ψιλοκομμένο
3 φύλλα σχοινόπρασο ψιλοκομμένα
1 μακρόστενη πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
150 γραμμ. φιστίκια & 1 χούφτα ακόμη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
2 κουταλιά του γλυκού σπόροι κόλιανδρου
1 κουταλιά της σούπας σπόροι γλυκάνισου
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
150 γραμμ. σπανάκι baby
15ml κρέμα καρύδας
150 γραμμ. κινόα
10ml γάλα καρύδας
1 κουταλιά του γλυκού τσιπς καρύδας
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Κόβετε τον μπακαλιάρο σε μεγάλα κυβάκια.
2. Σε στεγνό τηγάνι σοτάρετε τα φιστίκια για 5’.
3. Σε ένα άλλο σκεύος σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και τα μπαχαρικά για 3’. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον ζωμό και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10’.
4. Προσθέτετε το σπανάκι και τα φιστίκια, σκεπάζετε το σκεύος και τα αφήνετε να βράσουν για 5’. Βάζετε στο σκεύος την κρέμα καρύδας και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5’ ακόμη.
5. Ξεπλένετε την κινόα, τη στραγγίζετε και τη ρίχνετε σε αλατισμένο νερό που βράζει για 10’. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε να φουσκώσει.
6. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βράζετε το ψάρι για 5’. Το κρατάτε στην άκρη.
7. Σε στεγνό τηγάνι σοτάρετε τα τσιπς καρύδας, προσθέτετε την κινόα και το γάλα καρύδας.
8. Σερβίρετε τη βελουτέ διακοσμώντας τα πιάτα με λίγα φύλλα σπανάκι, το σχοινόπρασο, την πιπεριά και λίγα φιστίκια. Συνοδεύετε το φαγητό με την κινόα
σε μπολ.
Φωτογραφία: Valiry Guedes
Styling: Ilisabeth Guedes