Menu

Σπαγγέτι με κοτόπουλο και σπανάκι για να γίνεις gourmet chef σε χρόνο ρεκόρ

Συνδύασε αυτές τις υπέροχες γεύσεις και το πιάτο σου θα πάρει άριστα από όλη την οικογένεια.

Φώτο: purewow.com

για 4 άτομα

Υλικά:
2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
4 στήθη κοτόπουλο
1 κιλό ζυμαρικά σπαγγέτι
3/4 φλ. ξηρό λευκό κρασί
1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
140 γραμμ. φρέσκο σπανάκι

Εκτέλεση:
1. Ανάβετε το μάτι σε υψηλή φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε την μουστάρδα και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλείφετε το κοτόπουλο με το μείγμα αυτό και από τις δυο μεριές και αλατοπιπερώνετε.
2. Ψήνετε το κοτόπουλο μέχρι να ξεροψηθεί και γυρνάτε στο ενδιάμεσο, γύρο στα 10-12′. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μια άλλη επιφάνεια και κόβετε σε λεπτές φέτες.
3. Μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και αλάτι όπως αναγράφεται στην συσκευασία. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα αφήνετε στην άκρη.
4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το σκόρδο και τσιγαρίζετε για περίπου 1′.
5. Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να πάρει μια βράση μέχρι να δέσει η σάλτσα και στην συνέχεια προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Αλατοπιπερώνετε.
6. Προσθέτετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύετε για να πάει παντού η σάλτσα. Προσθέτετε το κοτόπουλο και το φρέσκο σπανάκι και ανακατεύετε ακόμα μια φορά πριν σερβίρετε ώστε να μαραθεί λίγο το σπανάκι.

Για περισσότερες ιδέες που θα εντυπωσιάσουν κάνε κλικ στο Φώτο: purewow.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ