Υλικά:
1/2 βούτυρο μαλακό
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αβγά χτυπημένα
3 ώριμες μπανάνες πουρέ
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1- 1/2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες ψιλοκομμένες και ρίχνονται σε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Εκτέλεση:
Προθέρμανε το φούρνο στους 375 βαθμούς και ψέκασε ένα δύο ταψί 9×5 με αντικολλητικό σπρέι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε με ένα μίξερ την κρέμα γάλακτος, το βουτύρου και την ζάχαρη μαζί μέχρι να γίνουν ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα.
Σε ένα άλλο μικρό μπολ, χτύπα τα αβγά χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Στη συνέχεια πρόσθεσε τα αβγά στο μείγμα ζάχαρης και χτύπησε όλα μέχρι να συνδυαστούν. Πρόσθεσε το πουρέ μπανάνας και ανακάτεψε τα υλικά μέχρι να συνδυαστούν.
Κοσκίνισε όλα τα ξηρά συστατικά: αλεύρι, μαγειρική σόδα και αλάτι. Πρόσθεσε αργά τα κοσκινισμένα ξηρά συστατικά στο μείγμα μπανάνας και ανακατέψτε μέχρι να αφομοιωθεί το αλεύρι.
Ρίξε το μείγμα στην φόρμα και ψήσε στους 375 βαθμούς για 15 λεπτά. Μείωσε τη θερμοκρασία στους 350 βαθμούς και ψήσε για επιπλέον 30 λεπτά έως ότου οι άκρες είναι ελαφρώς καστανές
Άφησε να κρυώσει εντελώς πριν αφαιρέσεις από το ταψί.