Υλικά:
1/2 φλ. Ανάλατο βούτυρο
3/4 φλ. Ζάχαρη
1/4 κ.γ. Αλάτι
1 κ.γ. Βανίλια
1 αυγό
1,5 φλ. Αλεύρι για όλες τς χρήσεις
3/4 φλ. Σταγόνες σοκολάτας
Λίγη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι.
- Προσθέτετε την βανίλια, το αυγό και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά.
- Με τα χέρια πιέζετε την ζύμη και σταδιακά προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας.
- Απλώνετε πλαστική μεμβράνη στον πάγκο της κουζίνας και πάνω τοποθετείτε την ζύμη. Πλάθετε σε κυλινδρικό σχήμα και τυλίγετε καλά με την μεμβράνη. Βάζετε την ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βγάζετε την ζύμη από το ψυγείο και αφαιρείτε την μεμβράνη. Κόβετε την ζύμη σε λεπτές φέτες.
- Απλώνετε τα μπισκότα σε ταψί με χαρτί ψησίματος.
- Ψήνετε για 12-14’.
- Τα αφήνετε να κρυώσουν και ρίχνετε από πάνω την λιωμένη σοκολάτα.
Για περισσότερους λαχταριστούς πειρασμούς επισκεφθείτε το therecipecritic.com
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!