Ταλιατέλες με θαλασσινά
Υλικά
500 γραμμ. ταλιατέλες, 1 βαζάκι μελάνι σουπιάς, 1 κιλό καλαμάρια
1 κιλό γαρίδες, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 ντομάτες κομμένες σε κύβους, 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος, Ελαιόλαδο, Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε τα καλαμαράκια και αφαιρείτε το εσωτερικό τους. Τα πλένετε, τα σκουπίζετε και τα κόβετε σε κομμάτια. Τα διατηρείτε στο ψυγείο. Καθαρίζετε και τις γαρίδες.
2. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ρίχνετε τις ντομάτες, το σκόρδο, τον μαϊντανό, την πιπεριά και τα κρεμμύδια. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το μελάνι σουπιάς. Αλατοπιπερώνετε.
3. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε.
4. Σε ένα άλλο τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρετε τα καλαμάρια και τις γαρίδες για 5΄.
5. Σερβίρετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τα θαλασσινά και πασπαλίζετε με μαϊντανό.