Υλικά:
1 φλ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι ποικιλίας medjool
1/3 φλ. φυστικοβούτυρο χωρίς κομματάκια
1/3 φλ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
1 κ.γ. βανίλια
1,5 φλ. βρώμη
3/4 φλ. φιστίκια Αιγίνης κομμένα
1,5 φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
1/2 φλ. σοκολάτα κουβερτούρα
2 κ.γ. έλαιο καρύδας
Εκτέλεση:
1. Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20x20cm.
2. Σε ένα μικρό blender χτυπάτε τους χουρμάδες μέχρι να δημιουργηθεί πάστα και στην συνέχεια την βάζετε σε ένα μπολ.
3. Ζεσταίνετε λίγο το φυστικοβούτυρο και τα μέλι ή το σιρόπι στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 20′ και τα προσθέτετε στους χουρμάδες και ανακατεύετε καλά.
4. Προσθέτετε την βανίλια και μετά την βρώμη και τέλος τις σταγόνες σοκολάτας και τα φιστίκια Αιγίνης.
5. Πλάθετε και ανακατεύετε με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
6. Απλώνετε το μείγμα στο σκεύος με τα χέρια και το αφήνετε στην άκρη.
7. Λιώνετε την σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων για 15” την φορά.
8. Περιχύνετε το μείγμα με την λιωμένη σοκολάτα και κουνάτε το σκεύος ώστε να πάει παντού.
9. Καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
10. Βγάζετε από το ψυγείο και κόβετε σε ίσα κομμάτια.
Θέλεις περισσότερη έμπνευση; Θα την βρεις στο therecipecritic.com