Υλικά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο
1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
500 γραμ. μανιτάρια (της επιλογής σου)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών, κοτόπουλου ή μοσχαριού
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Φρεσκοτριμμένο, μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζέστανε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρέ το σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά, έως ότου δηλαδή μαλακώσει αρκετά. Χαμήλωσε τη φωτιά και ρίξε στην ίδια κατσαρόλα το σκόρδο.
Μόλις μαλακώσει και το σκόρδο,πρόσθεσε τα μανιτάρια, το αλάτι και το δεντρολίβανο. Τσιγάρισέ τα για 10-12 λεπτά. Μόλις τα μανιτάρια ξεκινήσουν να απελευθερώνουν τα υγρά τους, δυνάμωσε τη φωτιά. Μαγείρεψέ τα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αφαίρεσέ τα από τη φωτιά.
Χαμήλωσε τη φωτιά και στην ίδια κατσαρόλα ρίξε το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς για 1-2 λεπτά. Έπειτα πρόσθεσε ένα φλιτζάνι από το ζωμό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις το αλεύρι αρχίσει να αναμειγνύεται ομοιόμορφα με το ζωμό, ξεκίνα να προσθέτεις σιγά-σιγά τον υπόλοιπο ζωμό και άφησε τη σούπα να βράσει. Τέλος μόλις αρχίσει να πήζει, ρίξε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος. Ανακάτεψε καλά και σέρβιρε.