Ρολό σοκολάτα-φρούτα του πάθους
(προετοιμασια: 20’, μαγείρεμα: 15’, στο ψυγείο: 4 ώρες)
Υλικά για 6 άτομα
1 δόση γκανάς, 200 ml κρέμα γάλακτος, 40 γραμμ. ζάχαρη άχνη + λίγη ακόμα
4 φρούτα του πάθους, 100 ml σιρόπι από ζαχαροκάλαμο
Για το παντεσπάνι
6 αυγά, 110 γραμμ. λευκή ζάχαρη, 40 γραμμ. καστανή ζάχαρη
40 γραμμ. αλεύρι, 30 γραμμ. κακάο
Εκτέλεση
1. Για το παντεσπάνι: Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια από τα 3 αυγά. Χτυπάτε τα υπόλοιπα 3 αυγά ολόκληρα με τους 3 κρόκους, τη λευκή και την καστανή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
2. Χτυπάτε τα 3 ασπράδια σε μαρέγκα, προσθέτετε το αλεύρι, το κακάο και 1 πρέζα αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δέσουν.
3. Σε ένα ταψί στρώνετε ένα κομμάτι λαδόχαρτο. Απλώνετε το μείγμα και ψήνετε για 10’ στους 200o C. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180o C και ψήνετε για ακόμα 5’.
4. Βγάζετε το παντεσπάνι από το φούρνο μαζί με το λαδόχαρτο και το αναποδογυρίζετε σε ένα νωπό πανί για να ξεκολλήσει εύκολα από το χαρτί.
5. Κόβετε τα φρούτα του πάθους στη μέση, αφαιρείτε το εσωτερικό τους, τα πιέζετε στο σουρωτήρι για να πάρετε το χυμό τους και τον ανακατεύετε με το σιρόπι ζαχαροκάλαμου.
6. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί. Την ανακατεύετε με την κρέμα γκανάς.
7. Βρέχετε το παντεσπάνι με το χυμό των φρούτων. Απλώνετε την κρέμα και τυλίγετε το παντεσπάνι σε ρολό. Το τοποθετείτε στο ψυγείο για 4 ώρες.
8. Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.