Σουφλέ σοκολάτας
(προετοιμασία: 10′, μαγείρεμα: 16′, στο ψυγείο: 1 βράδυ)
Υλικά για 6 άτομα
200 γραμμ. μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο, 5 αυγά, 150 γραμμ. ζάχαρη άχνη + λίγη κρυσταλλική
βούτυρο, ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Κόβετε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
2. Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους μαζί με 25 γραμμ. ζάχαρη άχνη μέχρι να ασπρίσουν και τους ανακατεύετε με το σοκολατένιο μείγμα.
3. Σε μια κατσαρόλα βράζετε για 4’ τα 125 γραμμ. ζάχαρης άχνης μαζί με 6 κ.σ. νερό.
4. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και σιγά σιγά ρίχνετε το σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς.
5. Ενώνετε τα δύο μείγματα και ανακατεύετε. Βουτυρώνετε 6 πυρίμαχα φορμάκια και τα πασπαλίζετε με την κρυσταλλική ζάχαρη. Μοιράζετε το σοκολατένιο μείγμα και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 βράδυ.
6. Την επόμενη ημέρα προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C και ψήνετε το σουφλέ για 8’-10’.
Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως.