Κέικ σοκολάτα με ρόδι
Υλικά για 8 άτομα
1 ρόδι, 325 γραμμ. μαύρη σοκολάτα, 225 γραμμ. βούτυρο
325 γραμμ. καστανή ζάχαρη, 4 αυγά, 2 κρόκοι αυγών
150 γραμμ. αλεύρι, 50 γραμμ. κακάο σε σκόνη, 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ.
2. Λιώνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
3. Χτυπάτε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. Τους ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα με τη σοκολάτα, μαζί με τα αυγά, το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και ανακατεύετε πολύ καλά για να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
4. Τοποθετείτε το μείγμα στη φόρμα, από πάνω απλώνετε το ρόδι και ψήνετε για 30′.