Υλικά
(για 8 μερίδες)
4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
60 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
4 αυγά
50 γραμμ/3 κ.σ. λάδι καρύδας λιωμένο
1,5 κ.γ. σόδα
1 κ.σ. μηλόξιδο
1/2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μελι για την ζύμη και 1/2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι για το γαρνίρισμα στο τέλος.
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τις μπανάνες, μετράτε γύρω στα 350 γραμμ. και πολτοποιείτε καλά με ένα κουτάλι. Κρατάτε την υπόλοιπη για την διακόσμηση.
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 και απλώνετε χαρτί ψησίματος σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.
Ανακατεύετε καλά όλα τα στέρεα υλικά και στην συνέχεια προσθέτετε τα αυγά, την πολτοποιημένη μπανάνα και τα υπόλοιπα υγρά υλικά χρησιμοποιώντας μόνο 1/2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σας.
Βάζετε την ζύμη στην φόρμα, διακοσμείτε με την μπανάνα που κρατήσατε προηγουμένος και περιχύνετε με 1/2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι.
Ψήνετε στους 180 για 50 με 1 ώρα και ελέγχετε αν έχει ψηθεί με ένα μαχαίρι. Το κέικ σας είναι έτοιμο όταν το μαχαίρι σας βγει καθαρό.
Top tip: Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε το γλυκό σας με καρύδια, goji berries ή κολοκυθόσπορους καθώς και με οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό προτιμάτε.