Το κρασί που κοστίζει €5.000 και ο παραγωγός του ΔΕΝ θέλει να το πιεις

Πώς θα ήταν να έπινες εξαιρετικά σπάνιο και εκλεκτό κρασί από έναν από τους μικρότερους αμπελώνες του κόσμου; Δύσκολο να απαντηθεί η ερώτηση αυτή καθώς ο ιδιοκτήτης και παραγωγός του, δεν θέλει να το πιεις.

Elle 25 Αυγ. 22
Το κρασί που κοστίζει €5.000 και ο παραγωγός του ΔΕΝ θέλει να το πιεις

Πρόκειται για τον Tulio Masoni, ο οποίος φτιάχνει φίνο κρασί το οποίο μάλιστα χρεώνει για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5.000 ευρώ ανά μπουκάλι.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο αμπελώνας που διατηρεί στην περιοχή Reggio Emilia της Ιταλίας είναι «ο μικρότερος του κόσμου» και βρίσκεται σε ένα παλάτι που χτίστηκε τον 16ο αιώνα. Τι σας θυμίζει το όνομα της περιοχής; Είναι η «γενέτειρα» της τρίχρωμης ιταλικής σημαίας, ανάμεσα στην Parma και την Modena.

Την τέχνη της παραγωγής κρασιού την έμαθε από τον πατέρα του. Μάλιστα, κληρονόμησε και έναν κανονικό αμπελώνα λίγο έξω από την πόλη, τον οποίο όμως πούλησε καθώς τα κέρδη δεν ήταν αρκετά. Με τα χρήματα που έλαβε έφτιαξε τον δικό του αμπελώνα στην ταράτσα του, από την οποία φτιάχνει το εκλεκτό αυτό κρασί.

Πουλάει μόνο 29 μπουκάλια κόκκινου κρασιού τον χρόνο, αριθμός ο οποίος δικαιολογεί κάπως την τιμή τους. Η πώλησή τους, όμως, δεν γίνεται σε κάποια κάβα αλλά στην κοντινότερη γκαλερί τέχνης, την Bonioni Arte.

Διάβασε γιατί λέει στους αγοραστές να μην πιουν το κρασί του στο nitro.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT