Menu

Το λαχταριστό burger που θα λατρέψει όλη η παρέα (και κανείς δεν θα καταλάβει ότι είναι vegan!)

Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς! Οι φίλοι σου δεν θα ξεκολλάνε...

Υλικά:
Για το vegan μπιφτέκι
2 κονσέρβες με μαύρα φασόλια, ξεπλυμένα και σταγγισμένα
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
2 κουτ. του γλυκού κύμινο
2 κουτ. του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουτ. του γλυκού κόλιανδρο
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. του γλυκού ξύσμα από ένα lime
1 κουτ. της σούπας χυμό lime
1 αυγό (προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί ή φρυγανιά
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Ψιλοκομμένο αβοκάντο
Σαλάτα coleslaw (λάχανο, καρότο, πίκλες)
Ψιλοκομμένη ντομάτα
Φρέσκος κόλιανδρος
Vegan μαγιονέζα με μπαχαρικά

Εκτέλεση:
Ρίξε τα φασόλια σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το αλάτι, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και το ξύσμα και το χυμό lime. Πολτοποίησέ τα με ένα πιρούνι ή ακόμα και με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε στο μείγμα το αυγό και την τριμμένη φρυγανιά και συνέχισε το ανακάτεμα. Αυτό το βήμα μπορείς να το αποφύγεις αν θέλεις να κρατήσεις το μπιφτέκι vegan. Άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί για περίπου 10-15 λεπτά, έως ότου το ψωμί ή η φρυγανιά απορροφήσουν την υγρασία. Χώρισε τον «κιμά» σε 4-5 μέτρια μπιφτέκια.

Σε μέτρια φωτιά, ζέστανε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, τηγάνισε τα μπιφτέκια περίπου 5 με 7 λεπτά από κάθε πλευρά. Μόλις πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές, αφαίρεσε τα από την φωτιά και τοποθέτησέ τα στο φούρνο, ώστε να παραμείνουν ζεστά. Μπορείς να προσθέσεις και τυρί από πάνω…

Σέρβιρε το μπιφτέκι σε φρυγανισμένο ψωμί, με μαγιονέζα, αβοκάντο και ντομάτα.

Περισσότερες συνταγές στο feasting.com.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ