Η vegan διατροφή είναι πλέον τρόπος ζωής για πολλούς. Το βασικό όμως είναι να μπορούμε όλοι μας να απολαύσουμε ένα plant based πιάτο, χωρίς να νιώθουμε πως στερούμαστε τις αγαπημένες μας γεύσεις. Γι’ αυτό και το νέο εστιατόριο Winner’s Vegan στο κέντρο της πόλης μάς έβαλε στον πειρασμό να δοκιμάσουμε ένα εντελώς διαφορετικό lifestyle και να υποκύψουμε… Ο δημιουργός του Άλκης Μιχαήλ σπούδασε αρχιτεκτονική, έζησε χρόνια στο Λονδίνο και έμαθε τα μυστικά της vegan κουζίνας. Η ιδέα του ήταν να δημιουργήσει γεύσεις που αγαπάμε όλοι, βασισμένες αποκλειστικά σε χορτοφαγικά συστατικά, όλα οργανικά και βιολογικά.
Έτσι το all-time classic mac ‘n’ cheese στην vegan εκδοχή του παρασκευάζεται από μακαρόνια ρυζιού, μπέικον καρύδας, και σάλτσα καρύδας-αμυγδάλου και έχει απίστευτη γεύση.
Το smoked salmon toast δεν έχει σολομό, αλλά μαριναρισμένο καρότο σε μυστική συνταγή, τυρί κρέμα από κάσιους και σερβίρεται σε ψωμί από προζύμι με θυμάρι.
Και όμως αυτό το λαχταριστό μπέργκερ είναι vegan! Και περιέχει μόνο plant based συστατικά.
Η House granola περιλαμβάνει μείγμα ξηρό καρπών μαγειρεμένο σε σιρόπι σφενδάμου και πορτοκάλι. Συνοδεύεται με βρώσιμα λουλούδια.
Τα corn pancakes φτιάχνονται από polenta και αλεύρι φαγόπυρου και σερβίρονται σε ραγού από πικάντικες ντομάτες, γουακαμόλε και λιαστή ντομάτα.
Το μενού περιλαμβάνει φυσικά και γευστικά smoothies για ενέργεια, αλλά και μοναδικές γλυκές δημιουργίες όπως το Raw Amazonian Berry Cheesecake με μούρα acai, μπανάνα, τυρί κρέμα από κάσιους και καρύδα σε βάση από αμύγδαλα και καρύδια. Όλα τα υλικά υποστηρίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις τοπικές ελληνικές φάρμες.
Το Winner’s Vegan κλέβει καρδιές όχι μόνο με το μενού, αλλά και με την υπέροχη ζεν διακόσμηση με τα neon φώτα και τα καταπράσινα φυτά.
Info: Νίκης 27, Σύνταγμα, στο ξενοδοχείο Niki Athens, www.nikiathenshotel.com