για 4 μερίδες
προετοιμασία 15′
ψήσιμο 7′
Υλικά:
200 γραμμ. μαύρη σοκολάτα
70 γραμμ. βούτυρο
4 αυγά
70 γραμμ. ζάχαρη
50 γραμμ. αλεύρι
Εκτέλεση:
1. Στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνετε την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια μαζί με το βούτυρο.
2. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει αφρώδες. Στο μείγμα αυτό προσθέτεται την λιωμένη σοκολάτα που έχετε αφήσει να γίνει χλιαρή σε θερμοκρασί δωματίου. Ανακατεύετε καλά.
3. Προσθέτετε το αλεύρι με μια ξύλινη σπάτουλα.
4. Παίρνετε 4 φορμάκια για ατομικά κέικ, τα βουτυρώνετε ελαφρά και πασαπλίζετε με αλεύρι. Ρίχνετε μέσα τη ζύμη.
5. Ψήνετε στους 220°C για 7′ και αφήνετε για 2′ να κρυώσουν πριν τα βγάλετε από τα φορμάκια για το σερβίρισμα.