Πατάτες με πουρέ αρακά και ντιπ γιαουρτιού
Υλικά:
Για τις πατάτες:
12 πατάτες, λάδι, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι
12 πατάτες, λάδι, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι
Για τον πουρέ αρακά:
200 γραμμ. αρακάς
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
2 κ.σ. κρέμα σόγιας
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
200 γραμμ. αρακάς
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
2 κ.σ. κρέμα σόγιας
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
Για το ντιπ γιαουρτιού:
1 κεσεδάκι γιαούρτι σόγιας
αλάτι, πιπέρι, λίγος δυόσμος
1 κεσεδάκι γιαούρτι σόγιας
αλάτι, πιπέρι, λίγος δυόσμος
Εκτέλεση:
Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε χωρίς να μαλακώσουν τελείως. Τις ξεφλουδίζετε και τις βάζετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Πατήστε τες ελαφρά με ένα πιρούνι, τις αλείφετε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με πάπρικα. Τις ψήνετε για 15′ στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Στο μπλέντερ χτυπάτε όλα τα υλικά για τον πουρέ αρακά μέχρι να δέσει το μείγμα.
Σερβίρετε τις πατάτες, προσθέτετε από πάνω μια κουταλιά πουρέ και λίγο ντιπ γιαουρτιού.
Σερβίρετε το υπόλοιπο ντιπ γιαουρτιού ξεχωριστά.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!