Υλικά:
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μεγάλο αυγό
150 ml γάλα, γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
50-60 γρ. καρύδα σε σκόνη
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα αυγά, το γάλα και αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.
2. Προσθέτετε την κανέλα και την καρύδα.
3. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο σε ένα τηγάνι και φτιάχνετε τα pancakes χρησιμοποιώντας με μια κουταλιά ζύμη τη φορά. Τηγανίζετε από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
4. Σερβίρετε με φρέσκα φρούτα, μαρμελάδα της αρεσκείας σας, σιρόπι σφενδάμου, μέλι ή πραλίνα σοκολάτας.
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!