Για 6 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας: 7 λεπτά
Αναμονή: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 15
Υλικά:
160 γραμμάρια αλεύρι
15 γραμμάρια κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
8 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
30 γραμμάρια γιαούρτι σόγιας
200 ml γάλα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας ελαφρύ σπορέλαιο
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι και το γάλα σόγιας, το σπορέλαιο και τη βανίλια, και τα ρίχνετε στο σκεύος με το αλεύρι.
Χτυπάτε με το σύρμα μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Ρίχνετε το μηλόξιδο και ανακατεύετε απαλά.
3. Λαδώνετε ελαφρά το τηγάνι, ρίχνετε μια ποσότητα χυλού (να καλύψει τον πάτο του τηγανιού) και τον τηγανίζετε μέχρι να κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια. Γυρίζετε το pancake από την άλλη και μαγειρεύετε για ακό- μη 1-2’. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Απολαύστε τα pancakes με σιρόπι σφενδάμου, σπόρους και φρούτα.
Φωτογράφηση: Lisa Mayer
Επιμέλεια: Virginie Dolata