Υλικά:
Χωριάτικο ψωμί σε χοντροκομμένες φέτες
4-5 φέτες μοτσαρέλα
1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
1 κουτ. της σούπας βούτυρο
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
Για την σάλτσα πέστο
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα, καβουρδισμένα
1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού
2 φλιτζάνια φρέσκια ρόκα
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
1/2 κουτ. της σούπας αλάτι
Φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Φτιάξε τη σάλτσα πέστο. Ρίξε το σκόρδο, τα αμύγδαλα, τον βασιλικό και την ρόκα σε ένα πλέντερ και ανακάτεψε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν. Έπειτα πρόσθεσε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία μάζα.
3. Συναρμολόγησε το σάντουιτς, τοποθετώντας ανάμεσα σε 2 χοντροκομμένες φέτες ψωμιού, την μοτσαρέλα, την ντομάτα και την σάλτσα πέστο.
4. Σε ένα τηγάνι, ζέστανε μια κουταλιά βούτυρο και μια κουταλιά ελαιόλαδο. Μόλις κάψουν, βάλε στο τηγάνι τα σάντουιτς και άφησέ τα στη φωτιά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Μην τα ψήσεις πολύ, γιατί θα χρειαστεί να τα βάλουμε και στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει καλά.