Υλικά:
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.γ. βανίλια
2 αυγά
250ml πλήρες στραγγιστό γιαούρτι
100 ml ελαιόλαδο
120 γρ. ζάχαρη
300 γρ. φράουλες
βούτυρο για να αλείψετε την φόρμα
θρυμματισμένη φρυγανιά
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
2. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέικιν και την σόδα. Ανακατεύετε καλά.
3. Με το μίξερ χτυπάτε τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια. Προσθέτετε το γιαούρτι και το λάδι. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε σε αυτό το μείγμα με το βούτυρο.
4. Αλείφετε την φόρμα με λίγο βούτυρο και πασπαλίζετε από πάνω την τριμμένη φρυγανιά. Βάζετε την ζύμη στην φόρμα και απλώνετε από πάνω τις φράουλες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια.
5. Ψήνετε για 40-45′ και ελέγχετε ότι έχει ψηθεί το κέικ.
6. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει, πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.