Ζυμαρικά με σκορδάτη σάλτσα: Θέλεις λιγότερο από 15 λεπτά για να τα φτιάξεις

Πήραμε τον 5ο τόμο «Η Σμύρνη μου» που είναι αφιερωμένος στη μικρασιατική κουζίνα και κυκλοφορεί με το 7ΜΕΡΕΣ TV και η συνταγή που ξεχωρίσαμε είναι εύκολη και πεντανόστιμη.

Elle 10 Δεκ. 21
Ζυμαρικά με σκορδάτη σάλτσα: Θέλεις λιγότερο από 15 λεπτά για να τα φτιάξεις

Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο: 20 λεπτά
Μερίδες: 5
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Υλικά:

‒ 500 γρ. Ζυμαρικά
‒ 2 κ.σ. Βούτυρο
‒ 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
‒ 2 κ.σ. Αλεύρι
‒ ¾ φλιτζ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
‒ ¾ φλιτζ. τσαγιού γάλα
‒ ½ φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
‒ μαϊντανό ψιλοκομμένο
‒ αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

• Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το βούτυρο και σοτάρουμε το λιωμένο σκόρδο για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα. Ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να αρχίσει να δένει η κρέμα.
• Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό, το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί και να αποκτήσουμε μια λεία σάλτσα.
• Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε, να καλύψει η σάλτσα τα ζυμαρικά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Extra Tip:

Προσαρμόζουμε την ποσότητα του σκόρδου στις προσωπικές μας προτιμήσεις, αυξάνοντας ή μειώνοντας τη δόση.

Θέλεις ακόμη περισσότερες συνταγές από τη Σμύρνη;

Το 7ΜΕΡΕΣ TV προσφέρει μια πολυτελή έκδοση μαγειρικής 7 τόμων αφιερωμένη στη μικρασιατική κουζίνα. Μια διαδρομή 100 χρόνων σε γεύσεις και αρώματα αποτυπωμένη σε πάνω από 200 συνταγές. Μια γαστρονομική περιπλάνηση που συνοδεύεται από ιστορικά στοιχεία, συνθέτοντας ένα νοσταλγικό κάδρο της εποχής. Αυτή την εβδομάδα βρείτε στα περίπτερα τον πέμπτο τόμο «Ζυμαρικά & Ρύζι».

Ζυμαρικά

Ένα γευστικό ταξίδι στο χρόνο, τότε που η Σμύρνη ήταν το Παρίσι της Ανατολής, με διαχρονικές συνταγές που ξεχειλίζουν από αρώματα και μνήμες…

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT