Α new way forward: Η Cybex θέτει νέα πρότυπα στην παιδική ασφάλεια

Η Cybex παρουσιάζει το πρώτο κάθισμα με ενσωματωμένο αερόσακο, Anoris T i-Size!

Elle 29 Μαρ. 22
Α new way forward: Η Cybex θέτει νέα πρότυπα στην παιδική ασφάλεια

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Cybex, η εταιρεία-ηγέτιδα στην παιδική ασφάλεια, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα την Τετάρτη 23 Μαρτίου, με αφορμή την παρουσίαση του Anoris T i-Size, του πρώτου καθίσματος αυτοκινήτου με ενσωματωμένο αερόσακο που καλύπτει όλο το σώμα του παιδιού!

Οι καλεσμένοι, δημοσιογράφοι από διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ενημερώθηκαν για όλες τις καινοτομίες της Cybex από την ίδρυσή της το 2005 μέχρι και σήμερα, ενώ για πρώτη φορά είχαν την ευκαιρία να μάθουν από κοντά για την προηγμένη τεχνολογία και τα πρωτοποριακά τεχνικά χαρακτηριστικά του καθίσματος Anoris T.

Cybex

 

Στο χώρο της εκδήλωσης είχε δημιουργηθεί μια έκθεση με ιστορική αναδρομή στα καθίσματα αυτοκινήτου. Μέσα από φωτογραφικό υλικό, οι παρευρισκόμενοι ταξίδεψαν σε περασμένες δεκαετίες και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την εξέλιξη των παιδικών καθισμάτων: από την δεκαετία του 1930, που τα παιδικά καθίσματα τοποθετούνταν ψηλά ώστε τα παιδιά να μπορούν να βλέπουν έξω από το αυτοκίνητο και χρησιμοποιούνταν κατά κύριο λόγο για να τα κρατήσουν περιορισμένα στις θέσεις τους κι όχι σαν μέσο προστασίας, μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες που θεσπίζονται νόμοι για την παιδική ασφάλεια και τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου αποκτούν την τελική τους μορφή όπως αυτή που έχουν σήμερα με βασικό στόχο να παρέχουν την μέγιστη ασφάλεια.

 

 

Ανάμεσα στα εκθέματα υπήρχαν το κάθισμα αυτοκινήτου Solution, το πρώτο κάθισμα που λάνσαρε η Cybex το 2005 με την ίδρυσή της, το Pallas (2009) το πρώτο κάθισμα με ασπίδα πρόσκρουσης, αλλά και το πολυβραβευμένο Sirona, με το οποίο η Cybex έφερε την επανάσταση το 2012. Ο μοναδικός μηχανισμός περιστροφής του Sirona για εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση του παιδιού και οι άριστες βαθμολογίες του στα τεστ ασφαλείας Ανεξάρτητων Οργανισμών όπως η ADAC, το καθιέρωσαν τότε σαν το νέο πρότυπο στην αγορά παιδικών καθισμάτων. Εννέα χρόνια μετά, στα τέλη του 2021 μια χρονιά-σταθμός για την παιδική ασφάλεια, η Cybex πρωτοπορεί για άλλη μια φορά παρουσιάζοντας το Anoris T i-Size.

Cybex

Αnoris T i-Size: Μέγιστη Ασφάλεια Χωρίς Συμβιβασμούς

Το κάθισμα αυτοκινήτου Αnoris Τ, αναπτύχθηκε σύμφωνα με τον κανονισμό UN R129/03 και είναι κατάλληλο για παιδιά ύψους από 76-115 εκατοστά (ηλικίες 15 μηνών έως περίπου 6 ετών και μέγιστο βάρος τα 21 κιλά). Στο Anoris Τ, ο αερόσακος που είναι ενσωματωμένος στην ασπίδα πρόσκρουσης του καθίσματος ενεργοποιείται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και ανοίγει σε σχήμα C μπροστά στο παιδί, ώστε να προστατεύσει τόσο το ευαίσθητο κεφάλι όσο και τον αυχένα του σε περίπτωση σύγκρουσης.

Χάρη στην καινοτόμα τεχνολογία του το κάθισμα αυτό παρέχει 50%* περισσότερη προστασία σε μετωπική σύγκρουση σε σχέση με τα συμβατικά καθίσματα με ζώνες ασφαλείας και φορά προς τα εμπρός, ενώ έχει καλύτερη συνολική απόδοση αναφορικά με την ενεργητική και παθητική ασφάλεια σε σύγκριση με τα συμβατικά καθίσματα με φορά προς τα πίσω.

Το Anoris τοποθετείται με φορά προς τα εμπρός και έτσι το παιδί απολαμβάνει καλύτερα την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με τον γονέα που οδηγεί. Είναι ιδιαίτερα απλό στην τοποθέτηση και παρέχει περισσότερη άνεση, εύκολη είσοδο του παιδιού στο κάθισμα και περισσότερο χώρο για να κινούνται ελεύθερα τα πόδια του.

To κάθισμα Anoris T i-Size είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένα συνεργαζόμενα καταστήματα βρεφικών ειδών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το καινοτόμο κάθισμα Anoris T i- Size, επισκεφθείτε τη σελίδα https://cybex-online.com/el-gr/car-seats/anoris-t-isize

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT