Η Acqua di Parma παρουσιάζει το Colonia Limited Edition, designed by Samuel Ross

Μια νέα εκδοχή του χαρακτηριστικού μπουκαλιού του αρώματος που αποτελεί ωδή ωδή στο παρελθόν μέσα από τη σύγχρονη οπτική του Samuel Ross , δημιουργώντας ένα όραμα για το μέλλον.

Elle 16 Μαρ. 23
Η Acqua di Parma παρουσιάζει το Colonia Limited Edition, designed by Samuel Ross

Η Acqua di Parma παρουσιάζει το Colonia Limited Edition, designed by Samuel Ross – μια επανερμηνεία του signature μπουκαλιού του αρώματος από το SR_A, το industrial design studio του Ross στο Λονδίνο.

Ως o πρώτος καρπός μιας τριετούς συνεργασίας ανάμεσα στην Acqua di Parma και το SR_A, το εμβληματικό Colonia – το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση Design Miami – είναι ένα καλλιτεχνικό παιχνίδι πάνω στη δυαδικότητα. Ως project που συνδυάζει την παράδοση με την ανανέωση, το Colonia Limited Edition, designed by Samuel Ross ανακατεύει ξανά τους σχεδιαστικούς κώδικες του Οίκου για να
δημιουργήσει ένα εντελώς νέο σχέδιο.

Η Acqua di Parma ιδρύθηκε στην Ιταλία το 1916, κάνοντας το ντεμπούτο της με το Colonia, το πρώτο της άρωμα. Το Colonia Limited Edition, designed by Samuel Ross, γιορτάζει τη διαχρονικότητα της signature ευωδιάς του, η οποία έχει μείνει ακριβώς η ίδια για πάνω από 100 χρόνια. Η δυναμική ερμηνεία του Colonia από τον Samuel Ross είναι μια ωδή στο παρελθόν μέσα από τη σύγχρονη οπτική του, δημιουργώντας
με αυτό τον τρόπο ένα όραμα του μέλλοντος.

Acqua di Parma

Πληθωρικός και με επιχειρηματικό πνεύμα, ο πολυπράγμων καλλιτέχνης και designer Samuel Ross, έστρεψε το βλέμμα του στην αρχιτεκτονική και το στυλ που επικρατούν στο Λονδίνο και το Μιλάνο, ως θεμέλιο της έμπνευσής του. Μελετώντας τα κτίρια του Renzo Piano και του Richard Rogers, ο Ross φαντάστηκε τον ήλιο – την αιώνια πηγή έμπνευσης της Acqua di Parma – να αγκαλιάζει ένα ευρωπαϊκό αστικό τοπίο. Τα σημεία θέασης του φωτός διαμόρφωσαν το όραμα. Ο αστικός μπρουταλισμός του Λονδίνου εκφράζεται μέσα από ένα απόλυτα ματ, έντονο κίτρινο που απορροφά το φως: μια επανερμηνεία του signature χρώματος της Acqua di Parma, που αποτέλεσε την αφετηρία αυτής της συνεργασίας. Είναι ένα ταρακούνημα των αισθήσεων: πάνω σε αυτή την αισιόδοξη απόχρωση, συνώνυμη με την Acqua di Parma, αποτυπώνεται το χαρακτηριστικό λογότυπο του στούντιο SR_A. Το Sun_Rise_Yellow αντιπαρατίθεται με τις βασικές αποχρώσεις Grass_Blade_Green και Ultra_Orange, μια industrial αναφορά στο προσωπικό στυλ του Samuel Ross. Αυτή η εξέλιξη της παλέτας δημιουργεί μια νέα σχεδιαστική γλώσσα που αποτίνει φόρο τιμής στην κληρονομιά του ιταλικού και του βρετανικού μοντερνισμού.

Acqua di Parma

Το εμβληματικό Art Deco μπουκάλι παραμένει απαράλλακτο. Ο χυμός, αυτό το blend χρυσών εσπεριδοειδών από την Ιταλία, ίδιος από την πρώτη του εμφάνιση το 1916, είναι ένα διαχρονικό αριστούργημα και το μπουκάλι ένα μικρό έργο τέχνης. Ακολουθώντας την αρχιτεκτονική κουλτούρα, τα διάφορα σημεία θέασης και οι προοπτικές εξερευνώνται σαν καθρέφτης – το μπουκάλι είναι ένα παράθυρο, μια συνεργική μεταφορά για αυτό το συλλογικό μοίρασμα ιδεών. Αυτό παρουσιάζεται περαιτέρω μέσα από την αφαίρεση της ετικέτας και τα λιθογραφικά γράμματα – αφαιρώντας τις στρώσεις, ένα νέο σημείο εστίασης αναδύεται. Είναι μια απόσταξη των κωδικών του Οίκου στην πιο αγνή μορφή της.

Πρισματικά σημεία ενδιαφέροντος ανακαλύπτονται καθώς διαθλάται το φως: το Colonia Limited Edition designed by Samuel Ross είναι ένα απτό γλυπτό που δημιουργήθηκε έχοντας κατά νου το κοινό της digital εποχής. Κρατήστε το μπουκάλι ψηλά στο φως και δείτε το να μεταμορφώνεται. Το αντικείμενο γίνεται διαδραστικό, δημιουργώντας υπέροχες εικόνες που θα σας συνοδεύουν μέσα στη μέρα, με την ανάμνηση μιας ηλιαχτίδας – φανταστείτε το φως του ήλιου το καταμεσήμερο να διαθλάται στο Pompidu ή στο Shard. Αυτή η ομορφιά ξεδιπλώνεται σε κάθε έναν που την κοιτάζει.

Γέφυρα ανάμεσα σε δύο πόλεις και δύο ξεχωριστούς Οίκους, το Acqua di Parma Colonia Limited Edition, designed by Samuel Ross, είναι μια ωδή στη δημιουργικότητα και στην κοινότητα που δεν γνωρίζουν σύνορα: αυτό αντικατοπτρίζεται σε αυτό το co-branded σχέδιο. Θα αποκαλυφθεί μέσα από μια σειρά retail σημείων σε όλο τον κόσμο, σχεδιασμένων από το SR_A και την Acqua di Parma. Από ματ αλουμινένια ράφια μέχρι χρωματιστά στοιχεία «ντυμένα» με επίστρωση πούδρας, ο υλικός κόσμος αποτίνει φόρο τιμής στο βιομηχανικό design, ενώ η χρήση του χρώματος δίνει νεανική ζωντάνια και ανεβάζει την ένταση στο
παραδοσιακό retail μοντέλο. Κάθε σημείο είναι μια IRL (In Real Life) εμπειρία shopping στην online εποχή.

Δημιουργημένο στην Ιταλία, το Acqua di Parma Colonia Limited Edition, designed by Samuel Ross, θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 15 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT