Η Swatch και το MoMA συνεργάζονται σε μία συλλογή special edition ρολογιών

Η συλλογή Swatch X MoMA θα είναι διαθέσιμη στις 4 Μαρτίου στα φυσικά και online καταστήματα της Swatch παγκοσμίως και στα MoMA Design Stores.

Elle 23 Φεβ. 21
Η Swatch και το MoMA συνεργάζονται σε μία συλλογή special edition ρολογιών

Η Swatch ανακοινώνει την κυκλοφορία special edition σχεδίων σε συνεργασία με το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA), ως μέρος της σειράς “Museum Journey”. Τα ρολόγια θα είναι διαθέσιμα online στο swatch.com και στα καταστήματα Swatch παγκοσμίως καθώς και στα διεθνή MoMA Design Stores και στο store.moma.org, από τις 4 Μαρτίου 2021.

Swatch

The Dream – The Starry Night – The City and Design, The Wonders of Life on Earth, Isamu Kurita – New York – Composition in Oval with Color Planes 1 – Hope, II

Η συλλογή αποτελείται από έξι μοναδικές δημιουργίες εμπνευσμένες από έργα τέχνης της Συλλογής του MoMA, μεταξύ των οποίων το The Starry Night (1889) του Vincent van Gogh, το Hope, II (1907-1908) του Gustav Klimt, το The Dream (1910) του Henri Rousseau, το Composition in Oval with Color Planes 1 (1914) του Piet Mondrian, το The City and Design, The Wonders of Life on Earth, Isamu Kurita (1966) του Tadanori Yokoo, και το New York (1968) του Tadanori Yokoo. Αυτά τα ρολόγια είναι διαθέσιμα μεμονωμένα ή ως collector’s edition. Η Swatch και το MoMA δημιούργησαν μια ειδική συσκευασία για την collector’s edition εμπνευσμένη από τη Blade Stair, το γνωστό κλιμακοστάσιο, που αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα αρχιτεκτονικής του MoMA.

Swatch

Η Swatch συνεργάστηκε επίσης με την καλλιτέχνιδα Beatriz Milhazes συμπεριλαμβάνοντας τρία από τα έργα της που αποτελούν μέρος της συλλογής του MoMA – Suculentas Beringelas (Succulent Eggplants) (1996), O Espelho (The Mirror) (2000), and Meu Bem (2008)—στην πλατφόρμα Swatch X You. Με τα Swatch X You ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει το δικό του εξατομικευμένο ρολόι στο swatch.com.

“Είμαστε υπερήφανοι που συνεχίζουμε τη σχέση του MoMA με τη Swatch, με τη νέα αυτή συλλογή ρολογιών που είναι εμπνευσμένα από έργα τέχνης της συλλογής του MoMA. Η δέσμευση του MoMA στο καλό design σαν μέρος της καθημερινότητας βρίσκει εφαρμογή σε αυτά τα ρολόγια Swatch,” δηλώνει η Robin Sayetta, Associate Director of Business Development for MoMA.

Swatch

“H Swatch είναι πολύ χαρούμενη που γιορτάζει ένα νέο βήμα στην πλούσια ιστορία της με το MoMA, το οποίο περιλαμβάνει ήδη κάποια ρολόγια Swatch στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου. Είναι πραγματικά τιμή να έχουμε τη δυνατότητα να εμπνευστούμε από masterpieces των Vincent van Gogh, Gustav Klimt, και Piet Mondrian γεγονός που τονίζει την αφοσίωσή μας στην τέχνη και τους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα,” λέει ο Carlo Giordanetti, CEO του Swatch Art Peace Hotel. “Είμαστε επίσης ιδιαιτέρως χαρούμενοι που συμπεριλάβαμε ρολόγια σχεδιασμένα βάσει έργων αναγνωρισμένων σύγχρονων καλλιτεχνών, όπως οι Tadanori Yokoo και Beatriz Milhazes, με τα έργα της δεύτερης να αποτελούν καμβάδες του special Swatch X You προγράμματός μας.”

Swatch

Το MoMA έχει τρία ρολόγια Swatch στη μόνιμη συλλογή του: το GB100 (1983), το GK100 Jelly Fish (1985), και το SFK100 Jelly Skin (1998). Τα ρολόγια Swatch έχουν συμπεριληφθεί σε τέσσερις εκθέσεις του MoMA: Humble Masterpieces (2004), Architecture and Design: Inaugural Installation (2004-2005), Standard Deviations: Types and Families in Contemporary Design (2011-2012), και την πιο πρόσφατη, Items: Is Fashion Modern? (2017-2018).

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT