Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ Θάνος Φέσκος θα είναι ο επικεφαλής του νέου εστιατορίου Parōn

Το νέο εστιατόριο ανοίγει στις 3 Μαΐου στο διεθνώς αναγνωρισμένο ξενοδοχείο Parilio στις Κολυμπήθρες της Πάρου.

Elle 01 Μαΐ. 24
Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin σεφ Θάνος Φέσκος θα είναι ο επικεφαλής του νέου εστιατορίου Parōn

Με έμφαση στη βιωσιμότητα σχεδίασε το μενού του Parōn, o βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin Θάνος Φέσκος, ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής του νέου εστιατορίου στο διεθνώς αναγνωρισμένο ξενοδοχείο Parilio (Empiria Group) στις Κολυμπήθρες της Πάρο, που ανοίγει τις πόρτες τους στις 3 Μαΐου.

Στην ουσία, το νέο αυτό εστιατόριο έχει σκοπό να τηρήσει τις αξίες της εποχικότητας, αντιμετωπίζοντας όλα αυτά που έχει να προσφέρει η φύση ακριβώς τη στιγμή που βρίσκονται στην εποχή τους. Με σεβασμό στις επιλογές της μητέρας φύσης, το Parōn και ο Θάνος Φέσκος θα διασφαλίσουν τη στιγμή, διαφυλάσσοντας συγχρόνως το μέλλον μέσα από τη δέσμευση για βιωσιμότητα, μηδενικά απόβλητα και πρωτότυπες τεχνικές συντήρησης.

Θάνος Φέσκος

Αυτό είναι, άλλωστε, το ξεχωριστό ήθος του Θάνου Φέσκου, του σεφ στο τιμόνι του Parōn. Βραβευμένος δύο φορές με δύο αστέρια Michelin, είναι ένα διακεκριμένο όνομα στον τομέα της πειραματικής γαστρονομίας, έχοντας επίσης λάβει ένα πράσινο αστέρι Michelin, μια τιμή που απονέμεται μόνο σε πρακτικές με ισχυρές δεσμεύσεις για τη βιωσιμότητα. Ο Φέσκος τελειοποίησε την τέχνη του σε έντεχνες κουζίνες από την Κοπεγχάγη έως την Αθήνα, προτού φέρει το ταλέντο και το όραμά του στο Parōn.

Με λίγα λόγια, η πραγματική βιωσιμότητα στην οποία πατάει ο Φέσκος, εστιάζει στην ανακύκλωση των συστατικών, προκειμένου να τελειοποιήσει την αποστολή του για μηδενικά απόβλητα, και στην αέναη επανεφεύρεση των τεχνικών συντήρησης, αφήνοντας το στίγμα του με κάθε νέο πιάτο. Κατακτώντας την τέχνη του αλατίσματος, της ωρίμανσης, του τουρσίματος και της ζύμωσης, στόχος του είναι να μειώσει την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα και να βασιστεί στην αποδοτικότητα των πόρων, σερβίροντας παράλληλα εξαιρετικής ποιότητας φαγητό.

Θάνος Φέσκος

Αυτή είναι η προσέγγιση που τον έχει φέρει σε επαφή με τοπικούς αγρότες και μικρούς παραγωγούς, προικίζοντας το Parōn με μια ορατή αλυσίδα εφοδιασμού. Έτσι, το μενού του γίνεται μια επιμέλεια των καλύτερων δώρων που προσφέρει η αιγαιοπελαγίτικη γη και θάλασσα: η δική του εκδοχή του παριανού σαλατουριού, αστακός από την Αλόννησο σε συνδυασμό με παραδοσιακά παριανά ζυμαρικά μιρμιτζέλι, κυκλαδίτικες γαρίδες με ιβίσκο και ξινή κρέμα. Πατώντας στην άψογη ελληνικότητα, οι συνταγές του Φέσκου αναδεικνύουν την αγάπη του για το comfort food, σε ένα αισθητηριακό ταξίδι στις μνήμες των παιδικών του γεύσεων. Το Parōn είναι, άλλωστε, μια ωδή στο παρελθόν, βιώνοντας πλήρως το παρόν, κοιτάζοντας με προσοχή το μέλλον. Κάθε στιγμή αλληλένδετη σε μια ατέρμονη σπείρα του χρόνου.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
MHT