Rado “Great Gardens of the World”: Τρία ακόμη κεφάλαια μιας συναρπαστικής ιστορίας

Η τελευταία σειρά ρολογιών Rado "Great Gardens of the World" αντλεί εξαιρετικά φυσικά μοτίβα από τρία εντελώς διαφορετικά φυτά σε εκπληκτικά πρωτότυπα σχέδια καντράν.

Elle 24 Μαΐ. 23
Rado “Great Gardens of the World”: Τρία ακόμη κεφάλαια μιας συναρπαστικής ιστορίας

Αυθόρμητη και διαρκώς μεταβαλλόμενη, η Φύση πυροδοτεί την ανθρώπινη δημιουργικότητα και το ταλέντο σε κάθε τομέα από την αρχή του χρόνου. Όταν η Rado και ο οργανισμός Great Gardens of the World ξεκίνησαν τη συνεργασία τους, ως μια ευκαιρία να ενώσουν την εκτίμησή τους για τον εξαιρετικό σχεδιασμό και την ομορφιά, μια εντελώς νέα σειρά από υφές και σχήματα βρήκαν το δρόμο τους στη δουλειά της Rado στον τομέα της ωρολογοποιίας. Στοιχεία από τον οργανικό κόσμο ενίσχυσαν τη δημιουργικότητα των ταλαντούχων σχεδιαστών ρολογιών.

Η τελευταία σειρά ρολογιών αυτής της εμπνευσμένης συνεργασίας αντλεί εξαιρετικά φυσικά μοτίβα από τρία εντελώς διαφορετικά φυτά σε εκπληκτικά πρωτότυπα σχέδια καντράν. Το καθένα επιλέχθηκε για το μεμονωμένο ρολόι ώστε να ταιριάζει με τη διάθεση και την απόχρωση της True Thinline monobloc υψηλής τεχνολογίας κεραμικής κάσας, σε μαύρο, λευκό ή γκρι πλάσμα. Τα φυτά που επιλέχθηκαν – το χαβανέζικο Loulu Lelo, το χιλιανό Araucaria και το δέντρο Dragon Blood Tree της Υεμένης – όλα βρίσκονται σήμερα στον κατάλογο των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση, προσδίδουν αισθησιασμό και έναν υπέροχο οπτικό ρυθμό στα επιμέρους σχέδια.

Το Chapter 8, το πρώτο της νέας σειράς, ενώνει μια γυαλισμένη μαύρη κάσα με ένα αντίστοιχο καντράν που αποπνέει καθαρό μυστήριο και του οποίου η ευχάριστη, τακτική δομή μιμείται τα πτυχωτά φύλλα του Loulu Lelo. Το μοντέλο χρησιμοποιεί τον ίδιο κορυφαίο μηχανισμό Rado R766 με τα άλλα δύο κεφάλαια, παρέχοντας ένα γενναιόδωρο απόθεμα ισχύος 64 ωρών. Όλα τα μοντέλα της νέας σειράς είναι εξοπλισμένα με αντιμαγνητικό ελατήριο NivachronTM, για εξαιρετικά αξιόπιστη ακρίβεια. Η διάθεση του καντράν, που φυλάσσεται από ένα κρύσταλλο ζαφειριού σε σχήμα κουτιού με αντι-ανακλαστική επίστρωση και στις δύο όψεις, επιτυγχάνει τέλεια αρμονία δίπλα στη σκούρα κάσα. Ένα μεταλλοποιημένο λογότυπο της Rado σε χρυσό χρώμα προσθέτει μια καλαίσθητη πινελιά στο εσωτερικό του γυαλιού του ρολογιού.

Rado

Rado

Το επόμενο μοντέλο της σειράς, Chapter 9, είναι μια λαμπρή αντανάκλαση της οπτικής έμπνευσης του σχεδιαστή σε σχέση με το δέντρο Araucaria. Η λευκή κάσα από κεραμικό υψηλής τεχνολογίας προσφέρει μια διαφορετική διάθεση – αέρινη, ειρηνική και μοναδική, που ενισχύεται από ένα λευκό μαργαριταρένιο καντράν χαραγμένο για να θυμίζει τα φρέσκα, σχεδόν παιχνιδιάρικα περιγράμματα των φύλλων του σπάνιου δέντρου της Χιλής. Τα απαλά περιγράμματα του κεραμικού υψηλής τεχνολογίας – ιδιαίτερα αισθησιακά και αισθητά στο λευκό, αποτελούν έξυπνη αντίθεση με τα μυτερά άκρα των φύλλων του δέντρου, ειδικά σε σχέση με το δροσερό, λαμπερό φίλντισι, μια έξυπνη εμφάνιση που οι λάτρεις των ρολογιών θα εκτιμήσουν. Όπως και τα υπόλοιπα κεφάλαια, το ρολόι φέρει καπάκι από τιτάνιο με ένα «παράθυρο» από κρύσταλλο ζαφειριού, στο οποίο έχει τυπωθεί ψηφιακά η αναφορά “GREAT GARDENS OF THE WORLD” και ο αριθμός κεφαλαίου του ρολογιού. Ένα διακριτικό μοτίβο που δείχνει τους δακτυλίους ανάπτυξης ενός μεγάλου, ευγενούς κορμού δέντρου σε εγκάρσια τομή, χρησιμοποιείται ως φόντο στο πίσω μέρος της κάσας και επαναλαμβάνεται στα κουτιά επίδειξης των συλλεκτικών τριάδων και στην κάρτα ειδικής έκδοσης που περιλαμβάνεται στα ρολόγια.

Rado

Rado

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό στη σειρά, το Chapter 10 διαθέτει μια κεραμική monobloc κάσα υψηλής τεχνολογίας plasma, σε αυτούς τους μυστηριώδεις γκρίζους τόνους που είναι χαρακτηριστικοί για την επεξεργασία plasma. Η διαδικασία, που ξεκινά σε ένα ακραίο περιβάλλον που πλησιάζει τους 20.000°C – πολλές φορές η θερμοκρασία που συναντάται στην επιφάνεια του ήλιου – διατηρείται στη συνέχεια στους 1000°C περίπου για όλη τη διάρκεια της επεξεργασίας. Στο Κεφάλαιο 10, το καντράν είναι μια υπέροχη δημιουργία σε δύο στρώματα, όπου μια πλάτη σε ροζ-χρυσό χρώμα διαφαίνεται μέσα από ένα skeletonized ανώτερο στρώμα, έξυπνα κομμένο σε οργανικά σχήματα που θυμίζουν τα μαγευτικά, περίπλοκα μπλεγμένα κλαδιά του Dragon Blood Tree της Υεμένης. Οι δείκτες ώρας/λεπτού φέρουν ροζ-χρυσό χρώμα, για μια όμορφη πινελιά που δείχνει πραγματικά την καλύτερη τέχνη του ωρολογοποιού. Και τα τρία κεφάλαια είναι εξοπλισμένα με το δικό τους ασορτί, γυαλισμένο κεραμικό μπρασελέ υψηλής τεχνολογίας, που στερεώνεται με ένα αξιόπιστο, τριπλό κούμπωμα τιτανίου. Όλα τα ρολόγια είναι αδιάβροχα μέχρι bar (30 m) και η εξαιρετική ακρίβεια της αυτόματης καλίμπρας τους επιβεβαιώνεται με δοκιμές σε πέντε ολόκληρες θέσεις, αντί για τις συνηθισμένες τρεις. Η φύση στα καλύτερά της, πιο όμορφη και ακλόνητα ακριβής. Τα κεφάλαια 8, 9 και 10 αυτής της νέας σειράς προϊόντων Rado “Great Gardens of the World” διατίθενται μεμονωμένα ή ως σετ σε ειδική συλλεκτική έκδοση με κουτί επίδειξης, περιορισμένη σε 99 τεμάχια.

Rado

Rado

Μεγάλοι Κήποι του Κόσμου

Rado

Σε πολλές χώρες, οι κήποι ανατέθηκαν από βασιλείς και ηγέτες και χρησιμοποιήθηκαν ως βιτρίνες του καλού γούστου και της εξουσίας τους. Στα τέλη του 19ου αιώνα, οι κήποι άρχισαν να ανοίγονται και να θεωρούνται για κοινοτική χρήση και η ίδια η φύση εκτιμήθηκε ως ζωτικό στοιχείο της συλλογικής μας ύπαρξης. Τον τελευταίο καιρό, οι κήποι έχουν γίνει ευρύτεροι δημόσιοι χώροι όπου οι άνθρωποι συναντιούνται, και μερικά από τα καλύτερα σχέδια συχνά χρηματοδοτούνται από ιδιωτικά ή δημόσια ιδρύματα. Ήταν φυσικό για μια μελλοντικά σκεπτόμενη μάρκα όπως η Rado να δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς με τον οργανισμό Great Gardens of the World, μια ομάδα που περιλαμβάνει πλέον τοποθεσίες και ιδρύματα σε πολλές χώρες, στα οποία συχνά συμμετέχουν μερικοί από τους καλύτερους σχεδιαστές τοπίου στον κόσμο. Επισκεφθείτε το greatgardensoftheworld.com για περισσότερες πληροφορίες και ανακαλύψτε τους Great Gardens of the World.

#RadoxGreatGardensoftheWorld #RadoTrueThinline #CeramicWatch #Feelit

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: