Rado: Warranty Extension από 2 σε 5 έτη

Στη Rado κατασκευάζουν ρολόγια που είναι φτιαγμένα για να αντέχουν.

Elle 28 Νοε. 23
Rado: Warranty Extension από 2 σε 5 έτη

Έχουμε εξαιρετικά νέα για εσάς: όλα τα νέα ρολόγια Rado επωφελούνται τώρα από 5ετή διεθνή εγγύηση. Στη Rado κατασκεύαζαν πάντα ρολόγια που είναι
φτιαγμένα για να αντέχουν – όχι μόνο για μερικά χρόνια, αλλά για μια ολόκληρη ζωή. Φροντίζουν να χρησιμοποιούν υλικά που είναι αποδεδειγμένα αντέχουν στη φθορά. Κεραμικές κάσες και μπρασελέ υψηλής τεχνολογίας, Ceramos™, κρύσταλλο ζαφειριού, ανοξείδωτο ατσάλι και τιτάνιο, όλα χρησιμεύουν για να περικλείουν και να προστατεύουν τους εξελιγμένους ελβετικούς μηχανισμούς που τροφοδοτούν τα ρολόγια. Η υψηλή ποιότητα είναι αδιαμφισβήτητη, όπως και η αξιοπιστία και η απόδοση των προϊόντων που προσφέρουν.

rado

Anchored!

Η Rado απολαμβάνει μια αξιοζήλευτη φήμη ως Master of Materials της ελβετικής βιομηχανίας ρολογιών, που αποδεικνύεται από τα καινοτόμα και βραβευμένα σχέδιά μας. Από την επιλογή των υλικών μέχρι τα σχήματα, τα χρώματα και τη διάταξη του καντράν, οι σχεδιαστές της Rado δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Η άγκυρα Rado, για παράδειγμα, βρίσκεται σε όλα τα ρολόγια Rado. Ένα διαχρονικό σύμβολο της μάρκας, αντιπροσωπεύει τόσο τις αξίες της κληρονομιάς της μάρκας – σταθερότητα, ποιότητα, ασφάλεια – όσο και την αίσθηση που νιώθεις όταν φοράς ένα Rado, όταν ξέρεις ότι το ρολόι σου φτιάχτηκε για να κρατήσει. Με μια λέξη, αισθάνεστε αγκυροβολημένοι.

rado

 

Rado – Δεξιοτεχνία στο σχεδιασμό, Μαεστρία στα υλικά

Θαυμάσια πράγματα μπορούν να ειπωθούν, απολύτως εύλογα, για την ιδιαίτερη, αλάνθαστη αίσθηση του κεραμικού Rado High-Tech Ceramic, κάτω από το ανθρώπινο άγγιγμα. Ωστόσο, αυτό το εξαιρετικά καινοτόμο προϊόν είναι μόνο ένα από τα πολλά εμβληματικά σημεία στο συναρπαστικό ταξίδι που διανύουν οι “Masters of Materials”, μετατρέποντας το διαχρονικό σύνθημα της Rado από όνειρο σε πραγματικότητα: “Αν μπορούμε να το φανταστούμε, μπορούμε να το φτιάξουμε. Και αν μπορούμε να το υλοποιήσουμε, θα το κάνουμε”. Με πρωταγωνιστή το εμβληματικό μοντέλο Captain Cook Limited Edition, η μάρκα δημιούργησε ένα νέο βίντεο που περιγράφει λεπτομερώς, με εξαιρετική οπτική ποίηση και επιβλητική ατμόσφαιρα, τη συμβολική συνάντηση των υλικών και της έμπνευσης, για να ζωντανέψει αυτό το ρολόι. Η ταινία υπογραμμίζει γιατί οι απανταχού λάτρεις των ρολογιών λένε, για το κεραμικό υψηλής τεχνολογίας, ότι “δεν μοιάζει με τίποτα άλλο”. Απολύτως. Δημιουργημένο από τα διαχρονικά ορυκτά των πρώτων αστέρων και διαμορφωμένο από την ανθρώπινη καινοτομία, το κεραμικό υψηλής τεχνολογίας είναι εντελώς μοναδικό. Από την ίδρυσή της πριν από έναν αιώνα, η Rado διευρύνει συνεχώς την αναζήτηση νέων κραμάτων και υλικών για να τα προσθέσει στα σχέδια και την παραγωγή των ρολογιών της. Συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία της μηχανικής, της χημείας και της φυσικής, η μάρκα κατάφερε να δημιουργήσει κράματα-ορόσημα ή να εισάγει ήδη υπάρχοντα στα σχέδιά της, όπως η χρήση του καρβιδίου βολφραμίου “Hardmetal” στο μοντέλο DiaStar 1 του 1962, το πρώτο ρολόι που συνδύασε μια κάσα ανθεκτική στις γρατζουνιές και ένα γυαλί από κρύσταλλο σαπφείρου. Αυτά ήταν πραγματικά εξαιρετικά υλικά στις αρχές της δεκαετίας του ’60, και η ίδια η παραγωγή απαιτούσε τεράστια καινοτομία, η οποία ευθύνεται εν μέρει για το αξιοσημείωτο και αρκετά μοναδικό σχήμα του πρώτου DiaStar. Η καινοτομία στα υλικά αναδείκνυε συνέργειες και έφερνε νέες τεχνικές, βελτιώνοντας κάθε πτυχή της παραγωγής στη Rado. Ενώ αυτά τα εξαιρετικά, ευγενή υλικά έβρισκαν το δρόμο τους στις σειρές προϊόντων, η έρευνα συνεχίστηκε για περαιτέρω υλικά και καινοτομίες. Ορισμένες από τις πιο δημιουργικές από αυτές τις διαδικασίες περιλάμβαναν έξυπνες τεχνικές βελτιώσεις, όπως η προσθήκη πολυμερών συνδετικών μέσων για να επιτραπεί η χύτευση με έγχυση, ή η χρήση μιας επεξεργασίας CVD με βάση το τιτάνιο- νιτρίδιο για τη δημιουργία εξαιρετικά ανθεκτικών φινιρισμάτων που μιμούνταν λαμπρά το χρυσό ή άλλα παρόμοια κράματα. Ταυτόχρονα, η Rado συνέχισε να ανεβάζει τα πρότυπα στην παραγωγή, το φρεζάρισμα και τη διαμόρφωση εξαιρετικά ανθεκτικών κρυστάλλων σαπφείρου. Μεταξύ των πιο εμβληματικών ρολογιών που διέθεταν αυτή την εξαιρετική εργασία ήταν η σειρά Captain Cook με το χαρακτηριστικό γυαλί σε πομπέ σχήμα, που ταιριάζει ταυτόχρονα απόλυτα με τον τραχύ χαρακτήρα του ρολογιού και τα υπέροχα γεωμετρικά στοιχεία που συνθέτουν το σχέδιο.

rado

Ενώ τη δεκαετία του ’90 παρατηρήθηκε έντονη εξερεύνηση σε τεχνικές και υλικά με στόχο την επίτευξη μόνιμου, εγγενούς χρώματος για το “High-Tech Ceramic” της Rado που παρουσιάστηκε το 1986, ήταν πραγματικά η στροφή στην τρέχουσα χιλιετία που επιβεβαίωσε την τεχνογνωσία της μάρκας στον τομέα της έγχρωμης κεραμικής. Από τα πιο σκούρα, απλούστερα χρώματα των πρώτων χρόνων αναδύθηκαν ξαφνικά όμορφες παστέλ αποχρώσεις και απολαυστικά, λαμπερά χρώματα που συμπλήρωναν την αισθησιακή αίσθηση του υλικού. Αυτό που είχε ξεκινήσει ως ένα ως επί το πλείστον μονοχρωματικό υλικό άρχισε να μιλάει και να ξεχωρίζει με μια ποικιλία χρωμάτων, που σήμερα αριθμεί περισσότερα από 20, προς μεγάλη και αναμενόμενη ευχαρίστηση της αγοράς. Οι πρώτες συζητήσεις είχαν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό σε ένα ενδιαφέρον γκρι υλικό με εντυπωσιακές ιδιότητες, όπως συνέβαινε με το “Hardmetal”, αλλά ξαφνικά ήρθαν νέες τάσεις στο ρεύμα, με το CeramosTM και στη συνέχεια με το High-Tech Ceramic και την ευρεία γκάμα χρωμάτων του. Τα τελευταία ρολόγια δεν ήταν μόνο απίστευτα ελαφριά και αισθησιακά στην αφή, αλλά εμφανίζονταν και σε υπέροχα χρώματα, συμπεριλαμβανομένων όλων αυτών των λαμπερών, πολυχρωματικών αποχρώσεων στη σειρά προϊόντων Le Corbusier. Με κάποιο τρόπο, χάρη στη μαγεία των ανθρώπινων αισθήσεων, τα χρώματα φάνηκε να ενισχύουν ακόμη περισσότερο την αντίληψη και την αίσθηση αυτής της εξαιρετικής κεραμικής υφής υψηλής τεχνολογίας. Το χρυσό χρώμα και το ροζ-χρυσό και πολλά άλλα ανθεκτικά και αξιόπιστα φινιρίσματα με μεταλλική όψη έφτασαν, μαζί με έξυπνες τεχνικές παραγωγής, όπως η χύτευση με έγχυση και το plasma και μια μυστηριώδη διαδικασία αναπαραγωγής κρυστάλλου σαπφείρου, για να καταστήσουν εφικτές ολόκληρες σειρές ρολογιών που κόβουν την ανάσα, από τους “Master of Materials”. Το νέο βίντεο δίνει μια μικρή γεύση από τον μαγικό κόσμο του κεραμικού υψηλής τεχνολογίας και του κρυστάλλου σαπφείρου, μέρος του εξαιρετικού ταξιδιού της Rado, “Master of Materials”

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT