TAG Heuer Carrera Chronograph: Η ανανεωμένη εκδοχή του εμβληματικού μοντέλου με την τεράστια κληρονομιά

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.

Elle 19 Απρ. 24
TAG Heuer Carrera Chronograph: Η ανανεωμένη εκδοχή του εμβληματικού μοντέλου με την τεράστια κληρονομιά

Μετά από ένα χρόνο πλούσιων εορτασμών και δυναμικών παρουσιάσεων νέων μοντέλων, η ελβετική, πολυτελής ωρολογοποιία, TAG Heuer, συνεχίζει να αποτίει φόρο τιμής σε μια μεγάλη κληρονομιά, θέτοντας ακόμη πιο μακριά τα όρια του εμβληματικού σχεδιασμού, με την κυκλοφορία της τελευταίας προσθήκης χρονογράφου στη συλλογή TAG Heuer Carrera. Αυτό το εξαιρετικό ρολόι αναμειγνύει τη σχέση με την ιστορία του, με ένα πρωτοποριακό σχέδιο, ανεβάζοντας την αναγνωρισμένη οικογένεια Carrera σε νέα ύψη.

Πάνω από έξι δεκαετίες αριστείας

Το TAG Heuer Carrera πρωτοπαρουσιάστηκε το 1963 και ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός. Το 2023 γιόρτασε τα 60ά του γενέθλια, έχοντας γίνει σύμβολο κομψότητας, ευκολίας στην ανάγνωση της ώρας και τεχνολογίας ακριβείας, κάτι που το έχει κάνει ένα απαραίτητο αξεσουάρ για τους λάτρεις των αγώνων ταχύτητας και τους φίλους των ρολογιών παγκοσμίως.

Η κληρονομιά του 7753 SN

Ανάμεσα στα διάφορα σχέδια του Jack Heuer, o οποίος ονόμασε ολόκληρη τη συλλογή αντλώντας έμπνευση από τον αγώνα αντοχής Carrera Panamericana, ήταν και το 7753 SN των τελών της δεκαετίας του ’60. Η πρώτη γενιά αυτού του μοντέλου διέθετε έναν κουρδιστό μηχανισμό Valjoux και ερχόταν είτε με μαύρο, είτε με ασημένιο καντράν, σε διάφορες παραλλαγές. Προς το τέλος της δεκαετίας, κυκλοφόρησε η παραλλαγή με το ασημένιο καντράν με μαύρους μετρητές χρονογράφου -και το αντίστροφο-, τα περίφημα σχέδια panda και reverse panda δηλαδή. Το 7753 SN ήταν ένα panda. SN σήμαινε Silver και Noir, δηλαδή Ασημί και Μαύρο, σε μια ανάμειξη Αγγλικών και Γαλλικών που ακόμη και σήμερα μοιάζει παράξενη.

Αυτό που δεν ήταν παράξενο ήταν η επιμονή του Jack Heuer να φτιάξει ένα καντράν που να επιτρέπει την καλύτερη δυνατή ανάγνωση της ώρας. Και το 7753 SN έκανε ακριβώς αυτό. Με γραμμές στις ενδείξεις των ωρών, διπλή ένδειξη στο 12 για να γίνεται σαφές πότε ο χρονογράφος έχει μηδενιστεί, και λευκούς δείκτες και ενδείξεις σε κοντράστ με τους μαύρους μετρητές για να γίνονται ακόμη πιο έντονα ορατοί. Στην ταινία του 2019 Ford vs Ferrari, o Matt Damon, υποδυόμενος τον θρύλο της ταχύτητας, Carol Shelby, φορούσε ακριβώς αυτό το μοντέλο.

Το όραμα επιστρέφει

Η TAG Heuer κυκλοφορεί πλέον μια νέα εκδοχή του θρυλικού 7753 SN. Δίνοντας νέο αέρα στο κλασικό σχέδιο, φέρνει την γοητεία του panda μέσα στη νέα δομή του Glassbox. Οι μαύροι, azuré μετρητές στο 3 και το 9 κάνουν αντίθεση με το ασημένιο καντράν, το οποίο επιτείνεται από τους δείκτες των μετρητών που είναι χρωματισμένοι με κόκκινο βερνίκι. Τέλος, για ακόμη καλύτερη ανάγνωση της ώρας από κάθε γωνία, η TAG Heuer φέρνει και σε αυτό το μοντέλο το σχεδιασμό Glassbox, που πλέον γίνεται το στάνταρ σε όλη την οικογένεια Carrera.

H κάσα, διαμέτρου 39 χιλιοστών, που συμπληρώνεται από το Glasbox κρύσταλο από ζαφείρι, έχει επανασχεδιαστεί ώστε να «τρέχει» γύρω από την ταχυμετρική κλίμακα που βρίσκεται στην άκρη του καντράν. To μαύρο κολάρο του καντράν με τις κυρτές ενδείξεις από ρόδιο, βοηθούν στην καλύτερη ορατότητα και επαναφέρουν το αρχικό όραμα του Jack Heuer. Η γοητεία του Carrera Chronograph “Panda” συνεχίζεται στο ατσάλινο μπρασελέ, που βλέπουμε για πρώτη φορά σε ένα από τα επανασχεδιασμένα μοντέλα της συλλογής Carrera.

H TAG Heuer αποκαλύπτει, επίσης, και τον in-house μηχανισμό Heuer 02 (Ref. TH20-00), με αμφίδρομο κούρδισμα, ένα καινούργιο ρότορα στο σχήμα της ασπίδας – συμβόλου της εταιρείας, με μια εντυπωσιακή αυτονομία ενέργειας 80 ωρών. Το ρολόι έρχεται με εγγύηση 5 ετών.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT