Το Bioceramic Scuba Fifty Fathoms ανακαλύπτει ένα έκτο ωκεανό, το Ocean of Storms

Ένας νέος ωκεανός προστίθεται στα πέντε ρολόγια και τους πέντε ωκεανούς της συνεργασίας Blancpain X Swatch.

Elle 11 Ιαν. 24
Το Bioceramic Scuba Fifty Fathoms ανακαλύπτει ένα έκτο ωκεανό, το Ocean of Storms

Παρότι ο πλανήτης Γη έχει μόνο πέντε ωκεανούς, η Swatch υποδέχεται το OCEAN OF STORMS στη Συλλογή Bioceramic Scuba Fifty Fathoms που είναι αφιερωμένη στο εμβληματικό Fifty Fathoms της Blancpain, ένα ρολόι που έφερε την επανάσταση στην ωρολογοποιία καθώς έγινε το πρώτο γνήσιο ρολόι για δύτες πριν από πάνω από εβδομήντα χρόνια. Γνωστός με τη λατινική ονομασία Oceanus Procellarum, είναι στην πραγματικότητα μια σεληνιακή «θάλασσα» που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της «κοντινής» πλευράς της σελήνης. Ο ωκεανός, του οποίου η λατινική ονομασία σημαίνει «Ωκεανός των καταιγίδων», είναι η μεγαλύτερη mare ή «θάλασσα» στη σελήνη, με έκταση πάνω από 2 500 χιλιόμετρα από βορρά προς νότο και εμβαδό περίπου 2 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Βέβαια, το μέγεθος του νέου Bioceramic Scuba Fifty Fathoms OCEAN OF STORMS δεν είναι τόσο μεγάλο. Στην πραγματικότητα, έχει ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις και χαρακτηριστικά με τα ARCTIC OCEAN, PACIFIC OCEAN, ATLANTIC OCEAN, INDIAN OCEAN και ANTARCTIC OCEAN.

Scuba

Το OCEAN OF STORMS, ένα σχέδιο που κυκλοφορεί σε απεριόριστο αριθμό κομματιών, διατίθεται σε μαύρο χρώμα που εμπνέεται από τη νέα σελήνη (γνωστή και ως Μαύρη σελήνη). Όπως και τα υπόλοιπα πέντε Bioceramic Scuba Fifty Fathoms, το OCEAN OF STORMS διαθέτει μηχανισμό μηχανικής κίνησης Swatch, SISTEM51, που είναι ο πρώτος και μοναδικός μηχανισμός μηχανικής κίνησης του οποίου η παραγωγή είναι πλήρως αυτοματοποιημένη. Ο μηχανισμός αυτός, που απαρτίζεται από μόλις 51 εξαρτήματα -συμπεριλαμβανομένης μιας κεντρικής βίδας, είναι αντιμαγνητικός, χάρη στο ελατήριο Nivachron™ και διαθέτει απόθεμα ενέργειας 90 ωρών. Το 2013, το SISTEM51 έφερε την επανάσταση στον κόσμο των αυτόματων ρολογιών με τον ορατό μηχανισμό του: the front tells the time, the back tells the story (το μπροστινό μέρος δείχνει την ώρα και το πίσω μέρος λέει την ιστορία).

Scuba

Στο OCEAN OF STORMS αποδόθηκε το δικό του γυμνοβράγχιο (επιστημονική ονομασία: Nudibranchia), το Okenia Luna. Απεικονίζεται σε ψηφιακή εκτύπωση στον ρότορα του μηχανισμού, το εξάρτημα που επιτρέπει στο ρολόι να επαναφορτίζεται αυτόματα με την απλή κίνηση του καρπού. Η πανσέληνος με τον Ωκεανό των καταιγίδωνσε μεγέθυνση είναι επίσης ψηφιακά εκτυπωμένη στο αντίβαρο ταλάντωσης.

Το OCEAN OF STORMS, όπως τα ARCTIC OCEAN, PACIFIC OCEAN, ATLANTIC OCEAN, INDIAN OCEAN και ANTARCTIC OCEAN, είναι ανθεκτικό στο νερό σε βάθη έως 91 μέτρα. Πρόκειται για έναν ακόμη υπαινιγμό στη Blancpain: η ονομασία Fifty Fathoms παραπέμπει στην οργιά (fathom) – ιστορικά, το μέτρο βάθους στη ναυτιλία στον αγγλόφωνο κόσμο – ενώ οι πενήντα οργιές ισοδυναμούν με 91 μέτρα (ή 300 πόδια).

Στο ίδιο πνεύμα με τα υπόλοιπα πέντε σχέδια της συλλογής, το OCEAN OF STORMS κατασκευάζεται από Bioceramic. Το μοναδικό αυτό υλικό έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Swatch και κατασκευάζεται από δύο τρίτα κεραμικού και ένα τρίτο υλικού βιολογικής προέλευσης που προέρχεται από καστορέλαιο. Ως έκφραση δέσμευσης στη διατήρηση των ωκεανών, τα λουράκια NATO κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα αλιευτικά δίχτυα.

Τα κοινά λογότυπα Blancpain X Swatch είναι τοποθετημένα στο μαύρο με τόνους ηλιαχτίδας καντράν και την κορώνα. Η λέξη «Swatch»είναι επίσης χαραγμένη στην κάσα, όπως η λέξη «Blancpain» είναι χαραγμένη στα πρωτότυπα ρολόγια Fifty Fathoms.

Στην πίσω πλευρά του ρολογιού περιλαμβάνονται εγχαράξεις που εμπνέουν όπως τα PASSION FOR DIVING – LICENCE TO EXPLORE – OCEAN BREATH – PROTECT WHAT YOU LOVE και IMMERSE YOURSELF.

Το OCEAN OF STORMS  διατίθεται παγκοσμίως από τις 11 Ιανουαρίου 2024, την ημέρα της νέας σελήνης σε επιλεγμένα καταστήματα Swatch. Όπως και με τα πέντε ρολόγια της Συλλογής Bioceramic Scuba Fifty Fathoms, υπάρχει δυνατότητα αγοράς μόνο ενός ρολογιού ανά άτομο, ανά κατάστημα και ανά ημέρα.

OCEAN OF STORMS / SO35B400

Scuba

Υλικό κάσας: Η κάσα και η κορώνα κατασκευάζονται από μαύρο Bioceramic
Διάμετρος κάσας: 42,3 mm
Πάχος κάσας: 14,4 mm
Απόσταση μεταξύ των πτερυγίων κάσας (lug-to-lug): 48,0 mm
Μηχανισμός κίνησης: Μηχανισμός μηχανικής κίνησης SISTEM51 (αυτοκουρδιζόμενος) με απόθεμα ενέργειας 90 ωρών. Απεικόνιση της πανσελήνου (με τον Ωκεανό των καταιγίδων σε μεγέθυνση) και ψηφιακή εκτύπωση του γυμνοβράγχιου Okenia Luna.
Αντοχή στο νερό: 50 οργιές (91 m/ 300 ft/ 9 bar)
Τζάμι: Υλικό βιολογικής προέλευσης με αντιχαρακτική επίστρωση
Καντράν: Μαύρο sunbrushed, ένδειξη ημερομηνίας στο σημείο μεταξύ των ωρών 4 και 5 Δείκτες, ενδείξεις ώρας, κλίμακα κατάδυσης 60 λεπτών: Super-LumiNova® κλάσης Α
Στεφάνη: μονοκατευθυντική περιστρεφόμενη στεφάνη σε μαύρο Bioceramic με ένθετο αντιχαρακτικής επίστρωσης
Λουράκι: Λουράκι NATO από ανακυκλωμένα αλιευτικά δίχτυα. Κούμπωμα με ακίδα και θηλάκια Bioceramic σε χρώμα μαύρο

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT