Ένα διήμερο αφιερωμένο στη μόδα του μέλλοντος

Η λεγόμενη sustainable fashion, που αναδεικνύει προτεραιότητα το σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, έχει την τιμητική της σε μια σειρά εκδηλώσεων στις 2 και 3/2 στο χώρο της Atopos cvc στο Μεταξουργείο.

Elle 30 Ιαν. 17
Ένα διήμερο αφιερωμένο στη μόδα του μέλλοντος

Η μαζική παραγωγή ενδυμάτων και αξεσουάρ έχει καταστήσει τις τελευταίες δεκαετίες επιτακτικότερη από ποτέ την ανάγκη για μια μόδα που προκαλεί την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση στον πλανήτη, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει καλές συνθήκες εργασίας σε όσους απασχολούνται στη βιομηχανία της. Είναι, πράγματι, μια πρακτική που προάγουν όλο και περισσότερα brands σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα. Ο λόγος γίνεται για τη sustainable fashion ή eco-fashion, την αειφόρο μόδα στα ελληνικά, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα όσοι συμμετάσχουν στην ομώνυμη διήμερη διοργάνωση (Sustainable Fashion) του British Council και της Atopos cvc.

Αν λοιπόν είστε σχεδιαστής μόδας, συντάκτης, blogger, επιχειρηματίας ή απλά ενδιαφέρεστε για τη μόδα, την τέχνη και το περιβάλλον, αξίζει να επισκεφτείτε την Πέμπτη 2/2 το χώρο της Atopos cvc στο Μεταξουργείο (Σαλαμίνος 72) για να παρακολουθήσετε από τις 18.30 μέχρι τις 21.00 μια ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους ακαδημαϊκούς, designers, δημοσιογράφους και άλλους ανθρώπους από το χώρο της αειφόρου μόδας. 

Την ίδια μέρα θα παρουσιαστούν συλλεκτικά χάρτινα ενδύματα από τη συλλογή Atopos Paper Fashion Collection, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ιαπωνικά ρούχα της περιόδου Edo αλλά και δημιουργίες με διάσημες υπογραφές όπως Issey Miyake, Maison Margiela, το περίφημο Campbell Soup Dress after Andy Warhol και το Yellow Pages Dress του Howard Hodgkin. 

Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί την επόμενη ημέρα με ένα εργαστήριο για νέους σχεδιαστές και επαγγελματίες (10-14.00). Η συζήτηση και το workshop θα γίνουν στα αγγλικά χωρίς ταυτόχρονη μετάφραση. Η είσοδος σε όλα είναι ελεύθερη, όμως για το εργαστήριο απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες: www.atopos.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT