Οι εσπαντρίγιες που θα λατρέψετε

Η Toms συνεργάζεται με το ίδρυμα του κορυφαίου street artist Κιθ Χάρινγκ αποτυπώνοντας εμβληματικά έργα του σε funky παπούτσια.

Elle 02 Ιουν. 16
Οι εσπαντρίγιες που θα λατρέψετε

Η διαδρομή του Κιθ Χάρινγκ ως καλλιτέχνη και ακτιβιστή ξεκίνησε στους δρόμους της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του ’80, όταν εκείνος άρχισε να ζωγραφίζει γκράφιτι και έργα από κιμωλία στους σταθμούς του μετρό. Τα έντονα χρώματα και prints, καθώς και ο αυθορμητισμός των σχεδίων του έγιναν αμέσως σήμα κατατεθέν του και αγαπήθηκαν από το κοινό και τον κόσμο της μόδας.

Ο ίδιος όμως δεν ήταν απλώς ένας street artist. Μέσα από τα έργα του περνούσε έντονα κοινωνικοπολιτικά μηνύματα για καυτά ζητήματα, όπως ο αγώνας κατά του AIDS, το κίνημα του απαρτχάιντ και οι φυλετικές διακρίσεις. Στη διάρκεια της πορείας του συνεργάστηκε με διάφορες εταιρείες και  καλλιτέχνες, ενώ τα έργα του έχουν εμπνεύσει πολλούς σχεδιαστές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τις φιγούρες του για να διακοσμήσουν από T-shirts έως γόβες.

Φέτος η Toms, αποτίοντας φόρο τιμής στον Κιθ Χάρινγκ, συνεργάζεται με το ομώνυμο ίδρυμα και κυκλοφορεί μια υπέροχη συλλογή με εσπαντρίγιες για… καλοκαιρινές εμφανίσεις που θα γράψουν ιστορία. Ανακαλύψτε τες σε επιλεγμένα καταστήματα.

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT