Ο οίκος Chanel υμνεί την Ελλάδα με μια υπέροχη συλλογή

Για την Resort 2018 collection, o Karl Lagerfeld αναβίωσε την Αρχαία Ελλάδα στο Grand Palais του Παρισιού, αποθεώνοντας τον πολιτισμό της χώρας μας.

Elle 04 Μαΐ. 17
Ο οίκος Chanel υμνεί την Ελλάδα με μια υπέροχη συλλογή

Κίονες και ελαιόδεντρα τοποθετήθηκαν στο επιβλητικό Grand Palais του Παρισιού, συνθέτοντας ένα σκηνικό βγαλμένο από την Αρχαία Ελλάδα, εκεί όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία. Αυτή ήταν και η πηγή έμπνευσης του Karl Lagerfeld για την Resort 2018 collection.

Τα μοντέλα μεταμορφώθηκαν σε αρχαίες Ελληνίδες θεές, φορώντας gladiator σανδάλια και αέρινα φορέματα και κομψά σύνολα με grecian chic αισθητική. «Δεν είχε καμία σχέση με μια χώρα. Η πραγματικότητα δεν με ενδιαφέρει. Χρησιμοποιώ αυτό που μου αρέσει. Η δική μου Ελλάδα είναι μια ιδέα. Θεωρώ την Ελλάδα ως την προέλευση της ομορφιάς και του πολιτισμού, όπου υπήρχε μια θαυμάσια ελευθερία που έκτοτε έχει εξαφανιστεί. Τα κριτήρια της ομορφιάς στην αρχαία και την κλασική Ελλάδα εξακολουθούν να ισχύουν. Ποτέ δεν υπήρξαν πιο όμορφες παραστάσεις γυναικών. Ή πιο όμορφες στήλες. Όλη η αναγέννηση, στην πραγματικότητα, βασίστηκε στην αρχαιότητα. Είναι ύμνος στη νεότητα, το πόσο δυνατή και απρόβλεπτη είναι – όπως ακριβώς και οι ανελέητοι θεοί» σχολίασε ο Karl Lagerfeld για την συλλογή που ταξίδεψε την εικόνα της χώρας μας σε όλη τη γη. Άλλωστε και η Coco Chanel υπήρξε θαυμάστρια του πολιτισμού μας.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT