Τα ’80s επιστρέφουν στο Λονδίνο

Το Μουσείο Victoria & Albert φιλοξενεί ήδη και έως τις 14 Φεβρουαρίου την έκθεση Club to Catwalk: London Fashion in the 1980s, η οποία είναι αφιερωμένη στη γενιά της ντίσκο.

Elle 13 Ιουλ. 13
Τα ’80s επιστρέφουν στο Λονδίνο
Οι διοργανωτές θέλησαν να εξερευνήσουν το πώς η συγκεκριμένη δεκαετία επηρέασε την τέχνη, τη μουσική, τη διασκέδαση και κατ' επέκταση τη μόδα και το στυλ. Μέσα από φωτογραφίες, ρούχα, editorials και εξώφυλλα περιοδικών μόδας ο επισκέπτης θα θυμηθεί το εκκεντρικό χτένισμα, το έντονο μακιγιάζ και το χαρακτηριστικό ντύσιμο της εποχής: τις βάτες που δεν έλειπαν από κανένα πουκάμισο, σακάκι και πουλόβερ, τα κοντά δερμάτινα τζάκετ και τα ψυχεδελικά prints.
 
Η έκθεση καταλαμβάνει δύο ορόφους του Μουσείου Victoria & Albert. Συγκεκριμένα, στον πρώτο θα εκτίθενται φωτογραφίες διάσημων στα '80s καλλιτεχνών.  Μάλιστα, ο χώρος θα είναι διαμορφωμένος με τέτοιον τρόπο ώστε να θυμίζει τις ντίσκο και τα κλαμπ του Λονδίνου την περίοδο εκείνη. Στο δεύτερο θα παρουσιάζονται 85 δημιουργίες κορυφαίων οίκων, όπως John Galliano και Vivienne Westwood. 
 
Info: Victoria and Albert Museum, Cromwell Rd, Λονδίνο, www.vam.ac.uk
 
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT