Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που νιώθεις ότι δεν έχεις ποτέ τίποτα να φορέσεις

Χάρη στον καταιγισμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί συχνά να νιώθεις ότι σε μια γκαρνταρόμπα γεμάτη ρούχα, δεν έχεις τίποτα να φορέσεις.

Elle 05 Αυγ. 22
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που νιώθεις ότι δεν έχεις ποτέ τίποτα να φορέσεις

Θα ορκιζόμασταν ότι σου έχει συμβεί. Ποιο; Το να κοιτάς ανέκφραστα τη ντουλάπα σου και να μην μπορείς να βρεις τίποτα να φορέσεις. Δεν έχει σημασία το μέγεθος της, αν ξεχειλίζει ή αν είναι η επιτομή του μινιμαλισμού, αυτό το συναίσθημα μπορεί να σε χτυπήσει ξαφνικά και πίστεψε μας δεν είναι κάτι καινούργιο.

Η ιδέα, φυσικά, μοιάζει γελοία. Είναι δυνατόν, να έχεις μια γκαρνταρόμπα γεμάτη ρούχα, μια πληθώρα επιλογών, αλλά να μη μπορείς με τίποτα να αποτινάξεις την αίσθηση ότι κάτι λείπει; Μια απάντηση σε αυτό το πανάρχαιο ερώτημα δόθηκε από μια ομάδα χρηστών του TikTok, οι οποίοι παρείχαν τρεις λόγους για τους οποίους αισθανόμαστε όλο και περισσότερο σαν να μην έχουμε τίποτα να φορέσουμε.

Μια χρήστης, η @stylehard, δηλώνει στο βίντεό της σχετικά με το θέμα ότι ο πολλαπλασιασμός της γρήγορης μόδας είναι ένας τεράστιος λόγος για τον οποίο νιώθουμε ότι δεν έχουμε τίποτα να φορέσουμε. Συμβουλεύει ότι η υπερβολικά γρήγορη μόδα γίνεται μονότονη και ενώ οι μικρές ποσότητες δεν είναι απαραίτητα κακές για την αίσθηση του στυλ μας, η υπερβολική ποσότητα ρούχων σημαίνει ότι βαριόμαστε εύκολα.

@stylehard #FashionMom always here to guide my kids! #nothingtowear #fastfashion #fashiontips #whatnottowear #fashiontok #fashiontiktok #fashiontrends #fashiontrends2022 ♬ original sound – Fashion Mom

Ένας άλλος λόγος που πυροδοτεί αυτό το συναίσθημα είναι η συνήθεια του άλματος σε πάρα πολλές διαφορετικές τάσεις. Η @stylehard ημειώνει πώς δεν είναι κάθε τάση για όλους και δεν πρέπει να ακολουθείς τα trends μόνο για να τα ακολουθείς, αλλά αντίθετα προσπάθησε να καλλιεργείς την αίσθηση του προσωπικού σου στυλ. Η μόδα έχει πολύ γρήγορους ρυθμούς τελευταία, οπότε επένδυσε σε κλασικά κομμάτια, που δεν θα τα βαρεθείς και θα σε κουράσουν μετά από λίγο.

Σύμφωνα με την ίδια, ο τελευταίος λόγος που μας κάνει να νιώθουμε ότι δεν έχουμε ποτέ τίποτα να φορέσουμε είναι ότι έχουμε απλώς «too much crap», ελληνιστί «πάρα πολλές αηδίες». Παροτρύνει τους λάτρεις της μόδας να καθαρίζουν κάθε χρόνο τη γκαρνταρόμπα τους, να ξεκαθαρίζουν τα ρούχα τους και να κρατούν μια κομψή συλλογή που είναι εύκολη, κλασική και εντελώς διαχρονική.

Cover photo: istockphoto.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: